LIGE NU:

Hvalhale kommer til Hirtshals

Mandag ankommer Nordsøen Oceanariums nye store vartegn. Nordsøen Oceanarium har fået lavet en kunstig hvalhale i rigtig størrelse, som skal stå over indgangen til nyheden Hvalforskerhytten.

Mandag morgen ankommer en stor kaskelothvalhale til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Hvalhalen er kunstig, men er lavet i fuld størrelse. Den er 3,6 meter fra halespids til halespids og 2,8 meter lang. Hvalhalen er et stort, nyt vartegn, som skal monteres over indgangen til årets nyhed i Nordsøen Oceanarium, Hvalforskerhytten.

Hvalforskerhytten bliver først indviet den 25. juni, men allerede mandag bliver hyttens vartegn sat op. Det er firmaet TWITline i Klokkerholm, som står bag produktionen af den kunstige hvalhale. Halen er bygget op ligesom en bådkonstruktion, og den er belagt med glasfiber, som man har malet.

- Det har været utroligt spændende at arbejde sammen med dygtige fagfolk fra Nordsøen og med arkitekt Søren Robert Lund omkring dette projekt. Vi har haft en tæt dialog, og vores fokus har været at gøre halen så ”levende” som muligt. Vi har studeret hvaler på YouTube, på billeder og modeller og synes, at vi har ramt virkeligheden meget godt, siger Peter Svendsen, der er indehaver af TWITline.