LIGE NU:

I Hjørring kommer flygtningene i arbejde

Samarbejde mellem Hjørring Kommune og lokale virksomheder har hjulpet flere flygtninge i arbejde. Men kvinderne halter efter mændene.

Det går godt med integrationen af flygtninge i Hjørring Kommune. Det seneste år er 78 flygtninge i Hjørring Kommune kommet i arbejde. Sammenlignet med tallene fra 2017 er det en stigning på 50 procent.

Udviklingen er et resultat af en målrettet indsats i kommunen for at få flygtningene i arbejde. Her har kommunen, i samarbejde med lokale virksomheder, tilbudt en række opkvalificeringsforløb i form af introduktionskurser i eksempelvis fiskeindustrien og i landbruget.

Men selvom der er flere flygtninge, der kommer i arbejde, så er størstedelen mænd. Af de 78 flygtninge, der det seneste år er kommet i beskæftigelse, er blot 19 af dem kvinder. Samlet set er det kun 18 procent af kvinderne med flygtningebaggrund i kommunen, der er i beskæftigelse.

- Arbejdsstyrken og beskæftigelsen i Hjørring Kommune er vokset de seneste to år, og væksten skyldes samlet set at flere flygtninge og indvandrere er kommet i job. Vi ser dog fortsat er stort potentiale for at flere flygtninge og især flere kvinder kommer i job, siger Thomas Klimek, som er formand for arbejdsmarkeds- og uddannelsesudvalget i Hjørring Kommune.

Han peger på, at der allerede er tilbud til kvinderne om at komme i arbejde, men at der er nogle kulturelle udfordringer i forhold til at få flygtningekvinderne i arbejde.

- Vi skal blive bedre til at oplyse kvinderne om disse tilbud. Vi har blandt andet haft succes på jobcenteret med at hjælpe kvinderne med at skrive ansøgninger og oplyse om, hvad der forventes. Men det er klart at vi skal være mere tydelige i vores kommunikation, siger Thomas Klimek.

Fie Udby Erichsen

play OL-deltager for tredje gang - hvem er hun?

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

20_percent

play Kitesurfere og motorbåde forstyrrer dyrelivet på Grenen

Valgren kører enkeltstart som dreng

play I nat skal han i OL-aktion - kan du gætte, hvem det er?

Fie Udby Erichsen

play OL-deltager for tredje gang - hvem er hun?

def_thumb,50_percent

play Efter massivt politiopbud i Aalborg: Opgør handler om narkomarkedet

Til forsiden

Til forsiden