LIGE NU:

Indsamling skal redde Vendelbohus

Planen for redningen af Hjørrings ikoniske gamle kulturhus Vendelbohus er klar,  men pengene til driften mangler. Der skal samles 3 millioner kroner ind de næste 3 år, hvis Vendelbohus skal overleve. 

Iværksætteren Jesper Spanner Sørensen står i spidsen for den initiativgruppe, som arbejder på at redde det mere end 100 år gamle Vendelbohus i Hjørring.

- Jeg skal ud med hatten i hånden, siger Jesper Spanner Sørensen.

Initiativgruppen startede i går indsamlingen til Vendelbohus. Både private og erhvervsdrivende kan bidrage med penge til Vendelbohus. Blandt andet kan man tegne medlemskab af Vendelbohus på enten 1 eller 3 år. 

- Vi er ikke i mål endnu. I løbet af de næste par måneder kommer vi til at gå bredte ud, for vi skal have nogle penge ind, hvis vi skal have det her op at stå, siger Jesper Spanner Sørensen.

På torsdag holder initiativgruppen møde med de mange foreninger, som i det daglige benytter Vendelbohus. Formålet er at få skabt flere aktiviteter i huset.

- Vi skal til at markedsføre os meget mere bredt, så vi kan få ting til at ske heroppe hver eneste dag. Det her er ikke bare et kulturhus for Hjørring. Det er for hele Vendsyssel, siger Jesper Spanner Sørensen. 

Vendelbohus har 52.000 gæster om året.