Foto: Pressefoto

Interaktiv udstilling skal lære børn om fisk og sundhed

"Det levende køkken" hedder den nye udstilling, der skal lære børn, hvad det kan betyde for deres sundhed at spise fisk.

Voksne og børn får nu muligheden for at lege med fiskehjerner og -hjerter, men er lugten af fisk for meget, foregår det hele i stedet i et interaktivt digitalt køkken. Med fokus på bæredygtighed og fisk som fødevarer, kan børnefamilier slå et smut forbi Nordsøen Oceanarium på den nye udstilling "Det levende køkken", hvor man får indblik i, hvad fisken kan bidrage med for børnenes sundhed.

Udstillingen er en del af Projekt FiSK, der gennem leg skal lære børn om det gode, fiskene kan gøre for deres sundhed.

Læs også Nordjydes geniale opfindelse pudser Den Blå Planets ruder indefra

Projektet er et samarbejde mellem Fiskeri og Søfartsmuseet, Kattegatcentret, Nordsøen Oceanarium og Den Blå Planet, hvor forskere fra Institut for Idræt og Ernæring fra Københavns universitet fortæller om deres forskning, og hvad det er der gør fisken speciel, når det gælder sundhed. 

-Vi glæder os rigtig meget til at åbne udstillingen. Vi har jo længe haft fokus på formidling af fisk som mad, og nu får vi en ny og vigtig sundhedsvinkel på fiskene i vores formidling, og samtidig holder vi os i et univers, der appellerer til både børn og nysgerrige voksne. Det tror vi på bliver et stort boost til vores formidling, udtaler formidlingschef på Nordsøen Oceanarium, Simon Madsen i en pressemeddelelse. 

Børnene i 0. til 6. klasse på Horne-Asdal skole i Hirtshals bliver de første til at besøge udstillingen, når den åbner 10. februar. 

Læs også Nordsøen Oceanarium jubler: Pighaj tog fusen på dem