LIGE NU:

Jul i varmen: 30 udvekslingsstudenter smagte på stykke særlig dansk kultur

30 unge mennesker fra 22 forskellige nationer er i disse dage samlet til sommercamp i Løkken. Det er velgørenhedsorganisationen Lions Club, der har inviteret de unge til Danmark for at vise dem den danske kultur. Tirsdag holdt de juleaften.

Forestil dig det lige: Duften af brunkager og pebernødder, julehjerter, der skal klippes, og gaver, der bliver lagt under træet - midt i den tungeste sommerhede, Danmark længe har præsteret.

Sådan så det ud, da 30 unge udvekslingsstuderende fra 22 forskellige lande tirsdag satte sig for at blive klogere på en ganske særlig dansk tradition, nemlig julen. De er samlet til sommercamp på Vittrup Centeret i Løkken med Lions Club i Løkken, og selv om det kunne virke lidt mærkværdigt, gik de studerende til opgaven med smil og nysgerrighed. 

En af dem var Arsal Bokhari fra USA. For ham blev det et møde med måde dansk tradition og jul.

- Jeg er muslim, så jeg fejrer ikke jul. Det her er min første jul. Men jeg kan godt lide det ind til videre. I hvert fald bagningen og dekorationerne, sagde Arsal Bokhari.

Han nåede at blive så begejstret for smagen af både dejen og de færdigbagte pebernødder, at han havde svært ved at holde op med at spise igen.

- Jeg synes, vi skal spise dem alle sammen nu, og så glemmer vi frokost, sagde Arsal Bokhari.

Skal give det bedste af Danmark

Lions Club'erne i Danmark bruger hvert år mange kræfter på at udveksle danske og udenlandske studerende. Og det er der en god grund til, fortæller Mikkel Rødvig, lejrleder på Lions Club sommerlejr i Løkken.

- Det er for at bringe de unge tættere på hinanden og for at give dem en forståelse af de mange forskellige kulturer, og hvad vi alle sammen kommer fra. Selv om det måske er meget langt fra hinanden, så er der ingen grund til at skændes eller være uvenner, siger Mikkel Rødvig.

Hvert år sender Lions Club cirka 130 unge ud i verden, og det samme antal udenlandske studerende kommer så til Danmark for at blive klogere på kulturen her.

- Vi forpligter os i den udveksling til at give de studerende det bedste med af dansk kultur, og i dag blev det så til en juleaften i juli. Det er et ganske kort indblik, men vi håber, det er med til at få de unge bundet sammen og give dem nogle fælles oplevelser. Så der er ingen tvivl om, at de unge vil huske denne her dag, når de kommer hjem, siger Mikkel Rødvig fra Lions Club.