1 af 4

Juletræet med sin pynt skaber julestemning på motorvejen

Julestemningen har indfundet sig på E39 mellem Hjørring og Hirtshals. Et pyntet juletræ i rabatten spreder julehygge til bilisterne, som drøner forbi.

Juletræet stråler med sin pynt til bilisterne. Igen i år er et af de selvsåede grantræer ved motorvejen blevet pyntet op til jul med kugler, stjerne og guirlander. 

Traditionen med at pynte grantræet på Hirtshalsmotorvejen blev startet i 2013 - af en midtjyde. Det hele begyndte, da Per Sønderby Pouls igen-igen skulle fra Beder i Midtjylland til Hirtshals for at hente sin norske kæreste ved færgen og ikke havde nået at pynte sit juletræ derhjemme i tide.

- Så jeg tog julepyntet med i bilen. Jeg havde jo kørt den tur mange gange og havde altid holdt øje med det lille grantræ dér lidt nord for Hjørring og spekuleret over, hvorfor Vejdirektoratet mon ikke fjernede det. Og så havde jeg simpelthen bestemt mig for, at det skulle have lidt pynt, for det stod og så trist ud, forklarede Per Sønderby Pouls sidste år til TV2 Nord.

Læs også Sikkerhed vandt over julestemning: Nu er juletræet fældet

Et pyntet juletræ i midterrabatten gik dog ikke hos Vejdirektoratet, så 13. december sidste år blev juletræet på Hirtshalsmotorvejen ved Bjergby fældet. Det satte en sand shit-storm igang, og kreative folk fandt allerede sidste år et altertivt juletræ ved motorvejen, som blev pyntet. Igen i år er traditionen med at pynte et træ ved motorvejen holdt ved lige. 

Træet er placeret i rabatten et par meter fra nødsporet, og selv om bilisterne drøner forbi med 130 kilometer i timen, så får man øje på træet med kugler, guirlander og en flot stjerne i toppen.

Således kan det også i år blive jul på motorvej E39 ved Bjergby.

00:35 Luk video

Læs også Hirtshalsmotorvejens juletræ er (næsten) tilbage