Kalder Agent 9800: Spionchef søges

Forsvarets efterretningstjeneste søger en ny chef for indhentningstationen i Hjørring.

Har du mod på og kvalifikationer til at søge Nordjyllands måske sejeste job? Så har du indtil den 26. juni til at sende din ansøgning afsted til Forsvarets Efterretningstjeneste. De søger nemlig en chef for indhentningsstationen i Hjørring. 

Med andre ord: En spionchef. 

 

Vi beskytter Danmark

"Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) arbejder for at beskytte Danmark og det danske demokrati. Vi opnår vores viden gennem målrettet efterretningsarbejde, og bruger den til at vurdere, bekæmpe og rådgive om aktuelle og fremtidige trusler", står der i jobopslaget, der blev offentliggjort på jobindex.dk d. 5. juni. 

Og det er altså alt dette, du som kandidat til jobbet, skal være klar til at stå i spidsen for. Udover masser af ledererfaring, skal du kunne engelsk på forhandlingsniveau, og have kendskab til andre hovedsprog.

 
 
Foto: Ib William Christensen

Ingen gadgets - men pensionsordning

Om der følger laser-urer, hurtige biler med katapultsæde eller en bombe-kuglepen med fremgår ikke af jobopslaget, men du kan se frem til en pensionsordning, løn -og ansættelsesvilkår i henhold til overenskomsten mellem Finansministeriet og den relevante daglige organisation. 

Derudover skal man som ansøger være forberedt på at blive sikkerhedsgodkendt, samt kortvarige udsendelser til udlandet. 

Kuplerne set oppefra. 
Kuplerne set oppefra. 

Kuplerne på marken bliver din arbejdsplads

I folkemunde kaldes indhentningsstationen nordøst for Hjørring for 'Skibsbylejren'.

Fra 1950 havde indhentningsstationen til huse i netop Skibsbylejren, hvor både hæren og flyvevåbnet også havde enheder. Oprindeligt var det tyskerne, der anlagde lejren under 2. verdenskrig.

Efter krigen overtog det danske militær. 

Siden 1970 har lejren både været brugt til efterskole for grønlandske børn og efterfølgende fængsel. I 1978 begyndte man at arbejde med satellitindhentning. Det var en meget lille kapacitet, men på mange måder banebrydende.

Siden 2002 har indhentningsstationen været kendetegnet ved de seks store, hvide radomer.
 

En radome er reelt et engelsk ord – en sammenfletning af ordene radar og dome. Når en antenne pakkes ind (sædvanligvis i glasfiberstof), kaldes det en radome. Det er først og fremmest en afskærmning mod vind og vejr, men også en beskyttelse mod f.eks. hærværk og nysgerrighed.
Kilde: Forsvarets Efterretningstjeneste

Hvis du har fået mod på at søge jobbet, kan du læse jobopslaget her.


Seneste nyt

fra Nordjylland