Foto: Christian Henriksen

'Karate Kid' fra Hjørring klar til VM

Den unge karateudøver Huy Bao fra Tokon Hjørring skal forsøge at hente en medalje ved næste måneds U21-VM.

Karateklubben Tokon Hjørring har i denne sæson oplevet en massiv medlemsfremgang. Mange unge kæmpere er begyndt i klubben, og de behøver ikke at finde kikkerten frem for at finde en rollemodel inden for karatesporten.

En af Hjørring-klubbens elitekæmpere Huy Bao har sikret sig en plads på det danske landshold og debuterer på den helt store scene, når han i slutningen af oktober deltager i U21-VM på den spanske ø Tenerife.

- Det bliver en megafed oplevelse at komme ned og møde de bedste U21-kæmpere i verden, siger Huy Bao.

Læs også Karateklub oplever medlemsboom: 75 er kommet til siden sommerferien

Huy Bao begyndte at dyrke karate i Tokon Hjørring, da han var ni år. Siden har han vist stort talent for sporten, og sammen med klubbens cheftræner, Jesper Vinther, har han arbejdet sig frem til at være en af Danmarks bedste unge karateudøvere. Hjørring-kæmperen håber nu på et stort resultat ved U21-VM.

- Jeg synes, mine chancer er rigtig gode. Jeg har trænet benhårdt siden sommerferien og bliver kun bedre fra nu af, siger Huy Bao.

U21-VM på Tenerife foregår fra 26. til 29. oktober. Når Huy Bao vender hjem efter mesterskabet, håber han, at det er med en medalje om halsen.

- Jeg håber selvfølgelig på, at det er guldet. Det er det, vi har trænet til, siger han.

Se Huy Bao give prøver på sin kunnen her: 

01:04 Luk video