02:18

En karateklub i Hjørring har på få uger næsten fordoblet deres medlemstal.

Foto: Christian Henriksen

1 af 2

Karateklub oplever medlemsboom: 75 er kommet til siden sommerferien

I en tid, hvor den typiske historie er, at idrætsforeningerne mister medlemmer, er det lykkedes en karateklub i Hjørring at gå den stik modsatte vej. Karateklubben har efter sommerferien lokket 75 nye kæmpere til og har næsten fordoblet sit medlemstal.

Armbøjninger, spark og japanske kampråb er særdeles populære i Hjørring. Siden opstarten på den nye sæson har karateklubben Tokon Hjørring oplevet en massiv tilstrømning af medlemmer.

- Det er jo en eksplosion, og det er vi bare glade for, siger Morten Nyborg, der er formand for Tokon Hjørring.

Før sommerferien havde klubben lige under 100 medlemmer, men siden træningsopstarten 21. august er 75 nye kommet til, og den store fremgang overrasker faktisk formanden lidt.

- Vi har egentlig ikke gjort meget for det, men jeg tror, at det handler om, at vi har nogle gode trænere, som forstår at få det ned på et niveau, hvor alle kan være med. Derudover laver vi også en masse arrangementer, hvor vi prøver at få både forældre og søskende med, så hele familien bliver en del af karaten, siger Morten Nyborg.

De kan komme herop og både få lov til at skrige, råbe og sparke, men også komme ned i tempo og få noget mentalt med sig.

Morten Nyborg, formand for Tokon Hjørring

Det er særligt blandt de yngste, at medlemsvæksten er stor. Derfor er klubbens begynderhold fyldt op.

- Det er sjovt, og det er dejligt, siger Storm Pedersen, som netop er begyndt til karate.

- Jeg synes, det er sjovt. Man bruger musklerne rigtig meget, man får lov til at sparke, og man kan også få nye venner her, siger Lau Poulsen om grunden til, at han er begyndt til karate.

Læs også 'Karate Kid' fra Hjørring klar til VM

Den store analyse af, hvad medlemsfremgangen skyldes, har Tokon Hjørring ikke lavet endnu. Formanden mener dog, at travlheden i samfundet kan gøre, at mange finder et pusterum i karaten.

- Man kommer ikke kun for at træne det fysiske, men lige så meget den psykiske og mentale del, som faktisk giver rigtig meget til mange børn, som måske har meget knald på i hverdagen. De kan komme herop og både få lov til at skrige, råbe og sparke, men også komme ned i tempo og få noget mentalt med sig, siger Morten Nyborg.