02:27

Den 42-årige rumæner blev fundet livløs på Sophus Thomsensgade i Hirtshals 13. oktober 2018.

Kendt skyldig i vold med døden til følge: - Jeg vil gerne sige undskyld for det hele

To mænd på henholdsvis 30 og 27 år blev kendt skyldige i grov vold med døden til følge, efter en 42-årig rumæner døde i oktober 2018.

Læs også Mand fundet død i Hirtshals: To mænd er varetægtsfængslet

To fætre på henholdsvis 30 og 27 år, begge fra Hirtshals, blev onsdag kendt skyldig i grov vold med døden til følge, efter en 42-årig rumæner døde i Hirtshals 13. oktober 2018.

Da dommeren i retten spurgte de to tiltalte, om de havde en afsluttende bemærkning, sagde den 30-årige:

- Jeg vil bare gerne sige undskyld for det hele. Det var ikke meningen, at det skulle gå så vidt.

Hans forsvarer, Jan Schneider, havde forinden procederet for, at hans klient skulle slippe med en straf på under to års fængsel. Anklagemyndigheden krævede den 30-årige idømt mindst seks års fængsel for vold med døden til følge.

Den 42-årige rumæner blev fundet livløs på Sophus Thomsensgade i Hirtshals 13. oktober 2018.  Foto: Per Frank Paulsen

Har kæreste og to små børn

Forsvareren mente, at straffen skulle være på to år eller mindre, blandt andet på grund af mandens gode personlige forhold. Han har kæreste og to små børn, som han skal tage sig af. 

Forsvareren mente desuden, at hans klient kun kunne dømmes for at have medvirket til volden, da det ikke er bevist, at han har udøvet den vold, som den rumænske mand døde af.

Læs også To mænd sigtes for drab på 42-årig rumæner – fire løslades

- Han har truffet sit livs dårligste beslutning. Det skal han have straf for, men han kommer ikke til at gøre det igen, sagde Jan Schneider.

Anklageren mente, at de to tiltalte fætre skulle idømmes en skærpende straf for såkaldt hatecrime efter paragraf 81 nummer 6, da han mente, at den rumænske mands seksuelle orientering var motiv for overfaldet.

Læs også Drab i Hirtshals: Fætre begge kendt skyldige

Den påstand afviste forsvareren for den 30-årige, da han ikke mente, at overfaldet kunne komme ind under den skærpende paragraf. 

Strafudmålingen afsiges mandag klokken 11.00.

Den 42-årige rumæner blev fundet livløs på Sophus Thomsensgade i Hirtshals 13. oktober 2018.  Foto: Per Frank Paulsen