LIGE NU:

Kommune: Aner ikke hvordan 50-årig druknede på en meter vand

Hjørring Kommune har i dag undersøgt det vandbassin, der kostede 50-årig mand livet natten til søndag. Undersøgelsen rejste flere spørgsmål end svar.

Det vandbassin, hvori en 50-årig mand blev fundet druknet søndag, er i dag blevet undersøgt af teknikere fra Hjørring Kommune. Undersøgelsen viser, at der skal en række uheldige omstændigheder til, før man kan omkomme deri. 

- Siderne skråner langsomt, og der er omkring en meter vand i det meste af bassinet - maksimalt halvanden meter på det dybeste sted. Så vi anser det som et sammentræf af uheldige omstændigheder, at manden kunne omkomme, fortæller Andreas Duus, der er direktør for Teknik og Miljøområdet i Hjørring Kommune. 

- Bassinet ligger langt fra den gængse trafik og stisystemer, og det er ikke logisk at gå den vej. Men nu vil vi kortlægge, om folk går forbi bassinet i forbindelse med arrangementer. Og gør de det, opsætter vi hegn og lys omkring bassinet, lover Andreas Duus. 

Regnvandsbassinet er ifølge Andreas Duus udformet præcist som mange andre tilsvarende regnvandbassiner.

- Bassinet har let skrånende sider, som på denne tid af året er lerede og glatte, indtil beplantning kommer frem i løbet af foråret. Derfor er det både svært at komme ned i bassinet og tilsvarende svært at komme op, forklarer han. 

Det er meningen, at bassinet skal forblive i området.