LIGE NU:

Kommune lukker daghøjskole

Nuværende og tidligere kursister begræder lukning af daghøjskole, der har været et vigtigt springbræt for mange unge mennesker.

Lukningen af AOF Hjørring Daghøjskole møder nu massiv kritik fra både nuværende og tidligere elever. De frygter, at beslutningen vil få store konsekvenser for unge mennesker, der af forskellige årsager har brug for særlig hjælp, for enten at komme i uddannelse eller ud på jobmarkedet.

- Jeg er rigtig meget bekymret for, om man taber folk på gulvet, siger Heidi Marie Andersson, der selv har nydt godt af AOF Hjørring Daghøjskole, efter hun gik ned med en depression. 

Hun og veninden Ditte Diana Houmann, der er kursist daghøjskolen nu, frygter begge konsekvensen af Hjørring Kommunes beslutning om at lukke daghøjskolen.

- Folk med psykiske problemer har svært ved at skulle ud i noget nyt, så hvorfor ikke holde fast i det man har? Hvad så, hvis jeg starter i uddannelse og knækker sammen der? Nu har jeg prøvet et par gange på uddannelse, og er knækket sammen og har fået hjælp igennem blandt andet AOF. Hvor kommer man så hen, spørger Ditte Diana Houmann. 

Dørene på daghøjskolen lukkes formentlig for sidste gang først i det nye år, som en del af kommunens forsøg på at få endnu flere i arbejde. Størstedelen af AOFs arbejde med de utilpassede unge vil overgå til EUC Nord.

- Det er en samlet omstilling, hvor vi rent faktisk går ud og siger, hvad er det, den enkelte unge menneske har brug for, fremfor at placere mange i en bestemt kasse, siger Michael Vajhøj (Liberal Alliance), der er medlem af Arbejdsmarkedsudvalget i Hjørring Kommune.

Kommunen har afsat over 750.000 kroner om året til omlægningen.