Foto: Lone Vad Dam

Kvinde franarret hævekort: Tricktyve hævede 13.000 kroner

Tricktyve spørger hjælpsomme nordjyder om vej og stjæler i samme omgang deres hævekort.

Snedige tricktyve har flere gange i denne uge været på spil i Vendsyssel hvor godhjertede og hjælpsomme nordjyder er blevet franarret værdier og penge.

Senest blev to borgere torsdag udsat for tricktyveri i henholdsvis Hjørring og Brønderslev. Fremgangsmåden var omtrent den samme i begge tilfælde, og meget tyder på, at der kan være tale om de samme gerningsmænd.

Det første tricktyveri torsdag fandt sted på p-pladsen ved Føtex i Hjørring omkring klokken 10.30. Har skulle en 61-årig kvinde bakke ud fra sin plads, men en bil holdt i vejen, og efterfølgende kom en udenlandsk mand, der ikke beskrives yderligere, hen til kvinden for at spørge om vej til byens sygehus.

- Mens hun på et kort har vist manden vej til sygehuset er der en medgerningsmand, der har stjålet kvindens hævekort. Det var i hendes taske på bilens passagersæde, og hun opdager først ud på eftermiddagen, at der er blevet hævet penge på kortet, fortæller Peter Skovbak, der er politikommissær ved lokalpolitiet i Hjørring. Tyvene havde hævet hele 13.000 kroner. 

 

Læs også Tricktyve snyder sig til Oddset-kuponer for tusindvis af kroner

 

Torsdag klokken 15.30 blev en borger udsat for et næsten identisk tricktyveri i Brønderslev. Her spurgte manden med kortet om vej til Odense.

Tirsdag var det en ældre kvinde i Hjørring, der blev offer for et af de mange tricks, de udspekulerede tyve kan.

- Der er flere kvinder, der henvender sig til en ældre dame og spørger hende om vej til sygehuset på gebrokkent engelsk. De bliver så så glade for hendes hjælp, at de efterfølgende krammer hende, fortæller Peter Skovbak.

- I den proces får de så stjålet hendes guldhalskæde og guldarmbånd, og får byttet dem ud med nogle falske smykker i stedet, siger han videre. 

 

Læs også Tricktyve snød sig til 300 kroner

 

Politikommissæren har flere gode råd til nordjyderne, der vil undgå at blive ofre for tricktyvene.

- Man skal tage sig i agt, holde på sine ting og være meget opmærksom, siger han.

- De her tricktyve er gode til at udse sig nogle ofre, der er lette at distrahere, og det skal man være opmærksom på. Hvis de begynder at finde et kort frem, skal man i hvert fald skærpe sin opmærksomhed og holde øje med sine ejendele.