00:31

Løkken Kunstfestival sætter i år fokus på plastik i verdenshavene

Vandreudstillingen Dont waste it åbnede fredag formiddag sammen med Løkken Festival. Udstillingen skal skabe opmærksomhed på det stigende problem med plastik i havet.

Der udledes hvert år ca. 10 millioner ton plastik - det svarer til en lastbil i minuttet. Bremses den udvikling ikke vil verdenshavene allerede i 2050 indeholde mere plastik end fisk.

Kunstner Lise Vestergaard bidrager med sine værker til Dont waste it-udstillingen. Lise Vestergaard er født og opvokset i Hjørring. Lise Vestergaard er professionel kunstner med fokus på at igangsætte den offentlige debat via sin kunst. Lises passion for kunst viser hun også igennem sit arbejde med virksomhedskunst, hvor hun har stort talent for at udtrykke virksomhedens ånd og afspejle virksomhedens værdier. Billederne bliver kreeret med henblik på at skabe anledning til offentlig dialog og debat. Lise Vestergaard er uddannet på Designskolen i Kolding.

 

00:28

Kunstner Lise Vestergaard bidrager med sine værker til Dont waste it-udstillingen. Lise Vestergaard er født og opvokset i Hjørring.

Luk video

Om Plastic Change

DON'T WASTE IT vandreudstillingen er lavet i samarbejde med Plastic Change som har den vision at komme problemeatikken med plastik i verdenshavene til liv.

Ca. 10 millioner tons plast udledes i verdenshavene pr. år - det svarer til en last fuld i minuttet. Vandreudstillingens har til formål igennem kunsten at vi får fokus på emnet.

Det handler i sidste ende om hvorvidt fremtidens generationer kan ernære sig af havets ressourcer, uden havet og dets bliver det nærmest en umulig opgave at sikre vores egen arts overlevelse.

Lejen af DON'T WATE IT vandreudstilling går overvejende til Plastic Change enestående arbejde for at dokumentere, oplyse og sammen med borgerene og politikere at skabe de vilkår som fordre liv i verdenshavene på bedste vis.