LIGE NU:

Lynuddannelse sender ledige i landbrugsjobs

Hjørring Kommune har stor succes med et skræddersyet uddannelsesforløb, der klæder ledige på til en jobtilværelse i landbruget.

Et landbrug, der jagter kvalificeret arbejdskraft - ledige, der jagter arbejde. De to ting har Hjørring Kommune har stor succes med at kombinere ved at operette en ny uddannelse, der på bare fire måneder gør de jobsøgende klar til et arbejde i landbruget. I dag var der dimission, og flere af de nyuddannede har allerede landet et job.  

Agro-medhjælperuddannelsen er nu bestået, og sammen med 12 andre ledige modtog Habtom Tesfay Hogos i dag sit uddannelsesbevis. Allerede på mandag begynder han i et løntilskudsjob hos landmand Erik Pedersen fra Vrå.

- Jeg er meget, meget glad i Danmark. Meget, siger Habtom Tesfay Hogos.

I fire måneder har Habtom, der er flygtet fra Eritrea, været i praktik på gården i Vendsyssel, der er under udvidelse, og derfor kommer til at mangle flere hænder.

quote - Vi får nogle flygtninge, der ellers bliver kastet rundt i systemet og betalt af statskassen, ud på nogle arbejdspladser, hvor de tjener deres egne penge.

Erik Pedersen, praktikvært

- Vi får nogle flygtninge, der ellers bliver kastet rundt i systemet og betalt af statskassen, ud på nogle arbejdspladser, hvor de tjener deres egne penge, betaler deres egen husleje, så det er en gevinst for Hr. og Fru Danmark, det er en gevinst for os, og det er en gevinst for dem, siger gårdejer Erik Pedersen, der har været praktikvært for Habtom Tesfay Hogos.

Uddannelsen er et samarbejde mellem Jobcenter Hjørring, Nordjyllands Landbrugsskole og landbrugsorganisationen LandboNord.  

- Vi har ledige, der gerne vil arbejde, vi har landbrug, der har brug for arbejdskraft, så selvfølgelig skal vi have de to ender til at mødes, siger René Thorsen, der er fuldmægtig i arbejdsmarkedsforvaltningen i Hjørring Kommune.

Af de 13 kursister, der har gennemført forløbet, har syv allerede aftaler om job med løntilskud.     

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

80_percent

play Automatisk ordning rammer skævt: Politikere vil have ændret regler for nedlukning

Tog

play Udspil: Slut med direkte tog mellem Frederikshavn og København

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

Til forsiden

Til forsiden