Nej til flere asylansøgere i Vrå - Ja til flere i Hjørring

Fremover skal der flytte asylansøgere ind i beredskabets lokaler i Hjørring. Det sker, efter at man har besluttet at sige nej til flere flygtninge i Vrå.

Asylansøgerne, der kommer til Hjørring kommune fremover, skal bo i beredskabets lokaler på Mads Clausens Vej 9, der er placeret midt i et industrikvarter og tæt på villaer i Hjørring.

Onsdag tog økonomiudvalget i Hjørring stilling til Udlændingestyrelsens ønske om at sende flere flygtninge til kommunen.

Her sagde man nej til at Vrå skulle huse yderligere 100 asylansøgere fremover. I øjeblikket bor der 200 asylansøgere i Vrå. Men nu har økonomiudvalget altså meldt klart ud, at de ikke ønsker flere asylansøgere til Vrå.

-Vi endte med at sige nej ud fra en samlet betragtning af, at vi på det synes, der har været lidt for mange uroligheder i Vrå og lidt for meget alkohol på det seneste. Det samlede indtryk gjorde, at økonomiudvalget sagde nej til at lave en dispensation, siger Arne Boelt, socialdemokratisk borgmester i Hjørring.

Men kommunen står stadig til at skulle indkvartere flere asylansøgere fremover, og i stedet peger man nu på Hjørring, som det sted, der skal huse flere asylansøgere.

-Der har vi sagt, i den samme beslutning, at vi forventer, at hyttebyen i Hjørring skal rømmes, fordi der skal være Dana Cup. Og så har vi sagt, at vi skal finde et nyt sted i Hjørring og det bliver så ude på beredskabscenteret. Og der kan man sige, der kan man klare, at der er lidt flere, siger Arne Boelt.