Nøgenkunst i Mygdal: Borgere har smidt hver en trevl

Et iøjnefaldende kunstværk har skabt røre i Mygdal. Kunstneren Johnny Haugaard har overtalt borgere til at optræde nøgen på en plakat sammen med sig selv.

Et særligt kunstprojekt har optaget kunstner Johnny Haugaard siden februar. Men nu er han med hjælp fra nøgne Mygdal-beboere endelig nået i mål.

quote Mange synes jo, at det er meget grænseoverskridende. Men altså nu var det jo sådan, det var, og jeg sagde ja til, at det var helt i orden.

Inga, Mygdal.

- Jeg kunne ikke overtale mine egne forældre. Det lykkedes ikke, forklarer Johnny Haugaard med et smil.

I stedet lykkedes det ham at overtale en håndfuld beboere i Mygdal til at smide hver en trevl i kunstens tjeneste.

De frivillige borgere har meldt sig selv til at blive fotograferet nøgne sammen med nogle kunstfigurer til en plakat, der skal hænge ved indgangen til et større kunstprojekt, der fylder engen i Mygdal.

- Det handler om at vise en krop, der har levet et liv, og vise, at man har levet et liv, og man behøver ikke at blive strammet op alle mulige steder. Og det synes jeg er modigt. Jeg har altid været fascineret af folk med noget patina, forklarer Johnny Haugaard, der selv er fra Mygdal, men nu bor i Herning.

Se indslag om kunstværket i Mygdal.

En af de frivillige er 80-årige Inga – hun har indvilget i at smide tøjet og lade sig fotografere sammen med hvide kunstfigurer.

- Mange synes jo, at det er meget grænseoverskridende. Men altså nu var det jo sådan, det var, og jeg sagde ja til, at det var helt i orden, forklarer Inga fra Mygdal.

Kunstprojektet, der hedder ”Mit inde barn”, er inspireret af nogle skitser tegnet af kunstneren J.F. Willumsen. Skitserne forestiller legende nøgne børn.

- Jeg vil gerne videreudvikle kunsten, og jeg mener faktisk, at når vi har noget kunst, der er udviklet, så har vi som kreative mennesker en forpligtigelse til at gå ind og se, hvordan vi videreudvikle det.

Kunstværket indeholder både store og småfigurer, der boltrer sig på en eng ved Møllesøen i Mygdal. Og figurerne er skabt i samarbejde med børn og lavet af græs, spartel, beton og maling. Det betyder også, at kunstværket langsomt nedbrydes af vind og vejr.

- Børnene har været med til at skabe, og jeg har rettet til. Og alt det græs, der er brugt til figurerne er plukket i engen her omkring. Så det er meget symbolsk – også det her med, at det forsvinder igen. Det er også et stykke kunst. Det er altså nu, man skal ud at se det.


Seneste nyt

fra Nordjylland