Nordjyllands Politi: Vi opprioriterer på indbrudsfronten

02:31

Indbrudsbølgen skal stoppes. Derfor lukker Hirtshals Nærpoliti til fordel for to indbruds-specialpatruljer.

Indbrudsbølgen skal stoppes. Derfor lukker Hirtshals Nærpoliti til fordel for to indbruds-specialpatruljer. Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Den kraftige indbrudsbølge i Nordjylland, får Nordjyllands Politi til at flytte folk fra lokalpolitiet til nye indbruds-specialpatruljer.

Der er ikke noget usædvanligt i at flytte rundt på politifolkene i kredsen. Den udmelding kommer fra Claus Hilborg, chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, efter det i dag er kommet frem, at man lukker nærpolitistationen i Hirtshals.

- Vi har foreløbigt lagt os fast på at lukke stationen i Hirtshals i fire måneder, siger han. 

I stedet for opretter man to specialpatruljer, der skal fokusere på den indbrudsbølge, der for tiden skyller over Nordjylland. En nord for Limfjorden og én syd for.

Det betyder også, at man tager folk fra Kaas og Brønderslev til opgaven. 

- Det er en naturlig, dynamisk proces, og vi afgør hele tiden, hvor vi skal op- og nedjustere med mandskab., men lige nu skal vi have knækket indbrudskurven. Men det er klart, at vi ikke skulle have prioriteret så hårdt, hvis vi havde de 60 mand til rådighed, som bliver brugt ved grænsen og til terrorbekæmpelse i København, siger Claus Hilborg. 

Du kan høre mere om lukningen og prioriteringen i vores udsendelse, hvor Claus Hilborg er med live. 

Forsiden lige nu