01:00

Nordsøen Oceanarium jubler: Pighaj tog fusen på dem

Det lignede ”business as usual”, da Nordsøen Oceanarium fik leveret en haj af en lokal fisker. Hajen viste sig dog at gemme på en stor overraskelse.

Nordsøen Oceanarium blev sidste fredag ringet op af en lokal fisker fra Hirtshals, der havde fanget en pighaj i sit net og gerne ville give den til akvariet, som han havde gjort det så mange gange før. Det er der som sådan ikke noget specielt i, da akvariet relativt ofte har fået leveret pighajer på den måde.

Men denne gang viste pighajen sig at være helt speciel. Den gemte nemlig på en stor overraskelse. For da en medarbejder fra Nordsøen Oceanarium åbnede lågen ned til hajen i tanken på det skib, der havde fragtet den i land, var der nemlig ikke kun en haj, men 21 hajer.

Pighajen havde nemlig født 20 unger på det skib, der fragtede den i land.

- Vi blev rigtig, rigtig overraskede. Det er ikke så specielt, at pighajer formere sig i fangenskab. Det sker også i vores akvarie, men at det lige nøjagtigt foregik ombord på en fiskekutter, det tror jeg aldrig er sket før i verdenshistorien, fortæller medarbejder og dykker Lasse Rosendahl fra Nordsøen Oceanarium.

Fem af hajungerne blev desværre fundet døde i tanken, derfor svømmer der nu 15 unger rundt i karantæneområdet på Nordsøen Oceanarium. Og selvom det er ærgerligt, at ikke alle 20 unger klarede den, så jubler akvariet over de nye unger.

- De er helt ekstremt søde, og de har noget x-factor. Vi glæder os virkelig til at vise dem til vores gæster, fortæller Lasse Rosendahl.

Der kan dog gå et lille stykke tid inden akvariets gæster får hajerne at se. Lige nu skal de vænne sig til akvariet og akklimatiseres til nogle temperaturer i akvariet, der er anderledes end i virkeligheden. Derfor kan der gå alt fra to måneder til et halvt år, inden de er klar til at blive sat løs i akvariets ”rigtige” tank.

- De skal gå i karantæneområdet og vende sig til temperaturerne, og når de så er blevet store nok, så putter vi dem ud i vores store oceanarie, og det glæder vi os rigtig meget til, siger Lasse Rosendahl.