01:59

Video 9c5697e2a7f0e4-media for publish MluHDu~2jnjqSl

Nu er det slut: Bindslev Harmonikatræf lukker og slukker

Nuværende arrangører har kastet håndklædet i ringen – der kommer for få deltagere og publikum til det traditionsrige træf.

Det måske allerede sidste Bindslev Harmonikatræf er søndag lukket og slukket. Det er nemlig uvist, om træffet kommet igen næste år, idet de nuværende arrangører har kastet håndklædet i ringen.

- Vi kan se på bundlinjen, at de sorte tal bliver mindre, og aldersgruppen er stigende, siger afgående formand for Bindslev Harmonikatræf, Finn Nymann og tilføjer, at der mangler desværre nogle, der kan afløse.

Jeg kan ikke garantere det, men jeg vil håbe, at vi igen næste år har harmonikatræf i en eller anden form i Bindslev

Karlo Thomsen, købmand, Bindslev

Bindslev Harmonikatræf har eksisteret siden 1985 og begyndte i et lille telt. I årene umiddelbart derefter bare voksede og voksede harmonikatræffet og trak deltagere og publikum til fra såvel ind- som udland.

For lige knap 20 år siden var træffet på sit højeste, og dengang regnede man med, at over 30.000 havde været til harmonikatræf.

Harmonikatræffet har det til fælles med andre festivaler, at der er mulighed for at overnatte på pladsen - og selv om det egentlige arrangement først løber af stablen fra fredag til søndag, har mange valgt at møde frem i ugen op til træffet.

- Det giver livsglæde

Nogle af dem, der har været med næsten fra start er ægteparret Andersen fra Vejle. Og selvfølgelig var de også med i år.

- Det giver en livsglæde, og man spiller for mennesker, der er glade for at høre det, vi spiller, siger Arne Andersen fra Vejle.

Også ægteparret Anders Møller Jensen og Eva Jensen  har været med i mange år.

- Der er et godt sammenhold, og vi får nye venner, det er sjovt og det er rigtigt vigtigt for os , siger Eva Jensen.

De håber alle, at det ikke er sidste gang, de bruger flere dage af sommeren i godt harmonika-selskab i Bindslev.

Og det håber Karlo Thomsen, der er den lokale købmand i byen og med i den gruppe af folk, der nu vil forsøge at redde Bindslev Harmonikatræf, heller ikke.

Læs også Peder er spastisk lammet: Kører fra Gedser til Skagen med 5 km/t

- Jeg kan ikke garantere det, men jeg vil håbe, at vi igen næste år har harmonikatræf i en eller anden form i Bindslev igen næste år, siger Karlo Thomsen og tilføjer:

- Jeg har mødt mange i år, der siger, de er så glade for at komme her, og derfor er det også bittert, at vi skal lukke det ned, men det skal jo være sådan, at det hænger sammen økonomisk, og der til kommer, at vi skal finde nogle folk, der frivilligt vil være med til at arbejde med det.

Overskud regnede væk

For år tilbage meldte Bindslev Borgerforening sig ud af træffet som arrangør. Borgerforeningen havde ellers i tyve år stået bag, istedet overtog en kreds af byens andre foreninger.

De seneste år er tilslutningen til træffet faldet, og i 2017 regnede overskuddet væk og truede harmonikatræffet på livet. Sidste år så det anderledes ud, da det gode vejr lokkede omkring 3.500 betalende til det traditionsrige harmonikatræf.

02:13

Se eller gense TV2 Nords besøg på Bindslev Harmonikatræf i 2012

Luk video

Men nu efter 35 år er harmonikatræffet slut - i hvert fald i den form, som det har været kendt for i mange år.

- Vi forsøger at finde en løsning, så harmonikatræffet kan fortsætte i en eller form. Måske skal vi have nogle andre genre med ind i det som for eksempel country, og vi skal på en eller anden måde have udgifterne ned måske ved at flytte det ind i hallen kombineret med nogle telte, lyder det fra Karlo Thomsen.

00:38

Bindslev Harmonikatræf har altid haft ry for god stemning og musik 

Luk video