Seneste nyt:

Ny skole i Vrå bliver bæredygtig ”Læringsskov”

Der skal bygges for 178 millioner kroner i Vrå, når den nye skole bliver opført. Nu er tegningerne på plads.

Der skal laves ny skole og børnehus i Vrå med både folkebibliotek, musisk skole, ungdomsklub, idrætshal og sammenhængende udearealer.

Skolens samlede byggeareal bliver på cirka 10.000 kvadratmeter, og projektet har et budget på 178 millioner kroner.

I dag blev vinderen af projektkonkurrencen om opførelsen udpejet af et enigt dommerpanel. Vinderprojektet hedder Læringsskoven og er tegnet af firmaet AART/architects.

quote Jeg er helt tryg ved vores valg af arkitekter. AART/architects har erfaring med den projektform, som var med til at gøre opførelsen af Vendsyssel Teater til en succesfuld proces.

Arne Boelt (S), borgmester, Hjørring Kommune

AART/architects beskriver Læringsskoven som et sted, hvor skoven bliver skolen og omvendt. Læring og landskab skal sammentænkes, så børn kan lege og lære i et økosystem, der forandrer sig over tid.

- Det er et stærkt projekt, som er specielt designet til Vrå og de omgivelser, hvor den nye skole og børnehus bliver opført. AART/architects har formået at skabe et projekt, der tænker alle de forskellige institutioner ind i byggeriet, og som kan rumme både fællesskaber, fordybelse, kreativitet og udviklingsmuligheder for både børn og voksne, når det står færdigt, siger Kasper Maarup Andersen, der er formand for Børne, Skole- og Uddannelsesudvalget i Hjørring Kommune.

Projektkonkurrencen er gennemført med deltagelse og involvering af medarbejdere, elever, ledere, byrådspolitikere og forvaltningen.

AART/architects projektform og evne til at samarbejde har været et kriterie under bedømmelsen, fortæller kommunen.

- Jeg er helt tryg ved vores valg af arkitekter. AART/architects har erfaring med den projektform, som var med til at gøre opførelsen af Vendsyssel Teater til en succesfuld proces. Vi får ikke bare et unikt byggeri – men vigtigst af alt, får vi et unikt samlingssted i Vrå, som kommer til at glæde børn, unge og voksne i alle aldre, og som er med til at styrke Vrå og Hjørring Kommunes bosætning. Vinderne har desuden leveret en troværdig beregning, der viser, at vi kan realisere projektet inden for vores budgetramme, lyder det fra Arne Boelt (S), borgmester i Hjørring Kommune.

I de kommende måneder går arbejdet for alvor i gang, hvor brugernes ønsker og krav yderligere bliver indarbejdet i projektet.

Byggeriet går i gang i første halvdel af 2018.

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

retten i aalborg

Fem mænd dømt for stribe af indbrud i landejendomme

260917 sygeplejeuddannelsen studerende mænd

Mulighed for at tjene flere penge ved siden af SU'en skal få flere til at arbejde mere

220122 Hjallerup brand 3

gallery Emhætte satte ild i hus

110122 Parkeringspladser til nyt sygehus i Aalborg

play Forsinkelser i byggeriet af det nye supersygehus koster dyrt

Til forsiden

Til forsiden