LIGE NU:

Opråb fra Moseby: Ildsjæle mangler gaver til udsatte familier

I Moseby indsamler og uddeler frivillige ildsjæle julegaver til trængte familier i Jammerbugt Kommune. Men der er flere udsatte børn, end der er gaver til.

Frivillige har lige nu travlt med at sortere og indpakke bunker af legetøj i Medborgerhuset i Moseby, så det kan ende under juletræet hos udsatte familier i Jammerbugt Kommune. Men selvom der er legetøj i stakkevis, er de stadig ikke i mål i Moseby.

- Vi har i underkanten af gaver i forhold til, hvor mange der efterspørger den her hjælp. Det er især drengegruppen, som vi ikke kan dække i øjeblikket, fortæller Aysel Lindberg fra Pandrup, der er én af initiativtagerne bag gaveindsamlingen.

Det er nemlig Henny Gumus og Aysel Lindberg, der er mor og datter, som står bag initiativet Giv en Julegave. De sidste ni år har de indsamlet og uddelt julegaver til familier, der ikke har råd til alle julens goder.

- Jeg er vokset op med altid at hjælpe, hvor der er brug for hjælp. Og det er jo lidt vigtigt, at børnene får en gave, fortæller Henny Gumus.

Ideen om at gøre noget ekstra for økonomisk trængte familier opstod for ni år siden, da Aysel Lindberg hørte i radioen, at mange familier trængte til en hjælpende hånd op til jul.

- Og lidt fra den enkelte giver rigtig meget i det store billede. På den måde kan vi løse rigtig mange problemer, siger Aysel Lindberg fra Pandrup.

Det seneste år har de to indsamlet gaver, som bliver doneret af borgere, virksomheder og andre, som har både brugt og nyt legetøj i overskud. Omkring 75 frivillige hjælper Aysel Lindberg og Henny Gumus med indpakningen af gaverne.

- Opbakningen har været rigtig god. Og det er den altid. Der er simpelthen så mange, som lige kommer forbi med noget brugt legetøj og så videre, siger Henny Gumus fra Pandrup.

De frivillige bruger tre hele dage fra klokken 10 om formiddagen til 22 om aftenen på at pakke de mange gaver ind. Og på torsdag er det så tid til at gøre de udsatte familier glade.

- Det er forældrene, der møder op her i Medborgerhuset på torsdag. De sætter sig ned i stuen og får et nummer. Og så bliver de trukket ud én efter én, hvorefter de kommer herop og ser, hvad de skal have med.

- Der er ingen, der bliver registreret, og man skal ikke visiteres. Fattigdom er en individuel oplevelse af at have et udækket behov, så uddelingen af baseret på tillid, hvis forældrene oplever fattigdom, fortæller Aysel Lindberg.

Torsdagens gaveuddeling plejer at være en stor fornøjelse for både modtagere og givere.

- Vi får altid mange glade mennesker ud herfra. De siger 'Tak - og kan I have en god jul'. Og det kan vi, fordi vi er med til det her, siger Henny Gumus.

Sidste år modtog omkring 400 børn en julegave fra indsamlingen i Moseby.