Nordjyllands Politi efterlyser ejeren af denne hund. Foto: Nordjyllands Politi

Nordjyllands Politi efterlyser ejeren af denne hund. Foto: Nordjyllands Politi

1 af 2

Politiet efterlyser: Hvem kender hunden?

Der er fundet en Berner-Sennen lignende hund onsdag morgen på Uggerby Strand. Hunden er ikke chippet, og politiet efterlyser nu ejeren.

Hun blev fundet ved 7-tiden onsdag morgen, da den kom gående løs på Uggerby strand.

Nordjyllands Politi har en formodning om, at der er tale om en hund af racen Berner Sennen.

Men da hunden er meget tynd og langt fra i bedste, så kan det snyde, hvorfor politiet kalder hunden en Berner Sennen-lignende hund. 

Der er tale om en sort/hvid/brun tæve uden halsbånd og uden chip.

Politiet vil gerne i kontakt med ejeren eller personer, der mener at vide, hvem der måtte eje hunden. Oplysninger i sagen kan gives til Nordjyllands Politi på telefon 114,

Lidt om Berner Sennen

* Berner sennen stammer fra Schweiz, hvor den deler en del af sit navn med tre andre hunde. Der findes nemlig fire forskellige sennenhunde; grosser schweizer sennen, appenzeller sennen samt entlebucher sennen. Der var mange handelsveje, som førte gennem de forskellige dale i Schweiz. Her medbragte de handlende mange forskellige hunde, der blev betegnet som slagterhunde. Dette var forfædrene til de sennenhunde, vi kender i dag. 

 

* Berner sennen hunden er typisk sort med enkelte hvide og brune aftegninger i ansigt og på bryst, mave og poter. Pelsen kan variere mellem at være glat eller en smule bølget. Og kan give hunden et bamset udtryk.

 

* Berner Sennen er en stor, tung og robust hund. Hanhunde bliver mellem 64-70 cm høje og tæver omkring 58-66 høje. Racen har et stort og kraftigt hovede samt en stærk, muskuløs hals. Resten af kroppen er ligeledes stærkt og robust.

Kilde: idenyt.dk