LIGE NU:

Robotterne kommer: Internationalt forskningsprojekt på Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium hjælper forskerne og industrien med at udvikle fremtidens teknologi, der skal gøre fiskeri mere smart og bæredygtigt.

Det er ikke kun fisk, der svømmer rundt i vandet på Nordsøen Oceanarium for tiden.

Et internationalt forsknings- og udviklingsprojekt med forankring i Hirtshals er lige nu i gang i det store akvarium i Hirtshals.

Forskningsprojektet, der lige nu udvikles på Nordsøen Oceanarium hedder Smartfish H2020. Der er 18 partnere indblandet - og det er alt fra universiteter til almindelige fiskere og udstyrsleverandører.

Projektet, har til formål at gøre fiskeri mere smart og bæredygtigt - og så er det finansieret af EU med seks millioner kroner. Smartfish H2020 arbjeder med en række systemer for smart og bæredygtigt fiskeri baseret på avanceret teknologi med forskellige robotter, kameraer og kunstig intelligens.

Kunstig intelligens i Oceanariet

En første prototype til et af disse systemer del-testes i øjeblikket i Oceanariet i Hirtshals. Rent praktisk er der tale om en undervandsrobot (ROV), der er monteret med intelligente 3D kameraer og laserlys, der kan se forskel på forskellige fiskearter og deres størrelse.  Med denne teknologi bliver fiskeriet i fremtiden mere målrettet og bæredygtigt.

- Det at vi samtidig har visuel kontakt med robotten og forløbet er helt unikt, og afgørende for kvaliteten, og succesen af forsøgene. Samarbejdet med Oceanariet og Forskerparken giver helt specielle muligheder for at udvikle fremtidens teknologi inden for fiskeriet til gavn for fiskerisektoren og samfundet som helhed, siger Chefforsker og professor Bent Herrmann fra Sintef Ocean.

- Det er vigtigt for os at kunne bidrage til forskning indenfor fiskeri og udnyttelse af havets ressourcer. Derfor stiller vi gerne faciliteter til rådighed til forsøg af forskellig karakter. I forhold til Smartfish H2020 er det et oplagt forskningsprojekt, som i fremtiden kan fremme bæredygtigt og smart fiskeri, siger Karl Henrik Laursen, direktør for Nordsøen Oceanarium og Forskerpark.

Undervejs i forskningsprojektet stiller Nordsøen Oceanarium dykkere til rådighed for forskerne.

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

010321 Krisehjælp til Minkavlerer

play Minkavlere ramt som terrorofre

Til forsiden

Til forsiden