Seneste nyt:

Skoleleder om kortere dage: Vi får mere kvalitet i arbejdet

I Hjørring kommune har alle skoler fået lov til at afkorte skoledagen. Det betyder mere kvalitet i undervisningen, mener skoledistriktsleder.

I 48 ud af 75 kommuner har en eller flere af kommunens folkeskoler gjort skoledagen kortere - direkte mod hensigten med skolereformen. Det viser en rundspørge foretaget af TV2. 

Ifølge folkeskoleloven er det nemlig blevet muligt for landets skoler og kommuner at gøre skoledagen kortere for de enkelte skoleklasser og i stedet bruge de frigivne lærertimer på flere undervisningstimer med to lærere i klassen på samme tid. Det skriver TV2.

Et af de steder, de har benyttet sig af den mulighed, er på Sindal Skole i Hjørring Kommune.

- Vi sikrer flere hænder i det daglige med kortere skoledage. Børnene får mere nærværstid med de voksne, og der kommer generelt mere kvalitetstid mellem lærere og elever, hvilket er godt for undervisningen. Vores elever kommer cirka til at få tre timer mindre om ugen nu, og skolen får frigivet nogle ressourcer, fortæller skoledistriktleder på Sindal Skole, Jakob Borup til TV2 Nord.

TV2 har foretaget deres rundspørge blandt landets 98 skolechefer. 23 skolechefer har ikke svaret på TV 2’s forespørgsel.

I nogle kommuner er der blevet givet dispensation om kortere dage til få klasser, mens der i andre kommuner er tale om samtlige skoleklasser i alle kommunens folkeskoler.

Hjørring Kommune er en af de få kommuner, hvor samtlige skoler har fået dispensation, og det glæder formand for Børne- Skole- og Uddannelsesudvalget i kommunen, Kasper Maarup Andersen, at så mange af skolerne, har valgt at benytte sig af muligheden.

- Vi vil i kommunen gerne sikre, at dem, der har fagligheden, skal vurdere, om deres skole skal have kortere dage. Skolerne ved bedst, og cirka 90 pct har ønsket dispensation, derfor er vi også glade for at kunne give det, siger han til TV2 Nord.

På Sindal Skole kan langt de fleste af skolens 891 elever derfor se frem til kortere skoledage. Det eneste sted, dagene ikke bliver kortet, er i indskolingen. Selv her kommer kortere skoledage for resten af skolen dog til at gavne, forklarer Jakob Borup.

- Færre timer gør det generelt mere smidigt for alt personalet, ligesom der også kommer flere voksne i det daglige til de lange dage, når dagene bliver kortere for resten. Nærmest alt personalet har ønsket de her afkortede dage, slutter han.