Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse vil fusionere

Dronninglund Sparekasse er snart fortid. Sparekassen vil fusionere med Sparekassen Vendsyssel som dermed bliver landets største sparekasse målt på antallet af garanter.

Om alt går vel, er Dronninglund Sparekasse snart fortid som selvstændig bank og istedet en del af Sparekassen Vendsyssel. Det er i hvert fald ambitionen for bestyrelserne i de to sparekasser, der ønsker at slå pjalterne sammen og fusionere. Det oplyser sparekasserne i en fælles pressemeddelelse.

En sammenlægning af de to sparekasser vil gøre Sparekassen Vendsyssel, der bliver navnet på det nye fusionsselskab, til landets største sparekasse målt på antallet af garanter.

Skabt gennem fusioner og opkøb

Sparekassen Vendsyssels historie går tilbage til 2001 hvor Vrå Sparekasse og Jelstrup Lyngby Sparekasse slår pjalterne sammen. Siden er Sparekassen Vendsyssel vokset løbende gennem fusioner og opkøb. Sparekassen Vendsyssel vlar blandt andre mellem opkøberne, da hedengangne EBH Bank krakkede og i 2012 kom Sparekassen Limfjorden og Sparekassen Hvetbo under Vendsyssel-vingerne.

I 2016 opkøbte Sparekassen Vendsyssel fire afdelinger af Den Jyske Sparekasse og åbnede for første gang en afdeling i København. Senest har Sparekassen Vendsyssel overtaget Østjydsk Bank og nu er det så Dronninglund Sparekasse, der skal indlemmes i den stadigt voksende forretning.

Men nu kan Sparekassen Vendsyssel snart ikke blive større, vurderer Vagn Hansen, der er direktør i Sparekassen Vendsyssel som efter fusionen vil have på den gode side af 150.000 kunder hvoraf 48.000 er garanter.

- Hvis man kigger rundt i Vendsyssel er det efterhånden svært at finde selvstændige pengeinstitutter, men nu er vi også ved at have en størrelse, der gør, at vi er godt rustet til fremtiden, forklarer direktøren.

- En fornuftig beslutning

Bestyrelsesformand i Dronninglund Sparekasse Inge Møller Ernst kalder det i pressemeddelelsen for "en fornuftig beslutning" at fusionere med Sparekassen Vendsyssel.

- Men det er jo også en beslutning, der rummer store følelser, siger hun videre og understreger at det er positivt at Dronninglund Sparekasse bliver en del af en forretning, der på mange måder ligner dem selv - samtidig med at det giver bankens kunder adgang til et større korps af specialrådgivere indenfor alle områder.

Derudover udtrykker Inge Møller Ernst glæde over at der i forbindelse med fusionen etableres en velgørende fond med ikke mindre end 120 millioner kroner, der skal støtte formål i Dronninglund Sparekasses tidligere virkeområde.

Direktør fortsætter

Bestyrelsesformand Inge Møller Ernst, næstformand Henrik Steen og det medarbejdervalgte medlem af bestyrelsen i Dronninglund Sparekasse Frank Jørgensen fortsætter alle i den kommende fusionsbestyrelse. På samme måde fortsætter direktør i Dronninglund Sparekasse Villy Sørensen i en nyetableret direktørkomite ligesom han bliver direktør for en enhed for "særlige engagementer"

Ingen ændring for kunderne

For kunderne i Sparekassen Vendsyssel og Dronninglund Sparekasse får den kommende sammenlægning af forretningerne ingen umiddelbare konsekvenser. De vil fortsat møde de medarbejdere de kender i de filialer de kender, men der vil naturligvis ske udskiftning af betalingskort løbende ligesom netbankløsningen for kunderne i Dronninglund Sparekasse fremover vil være at finde på Sparekassen Vendsyssels hjemmeside.

- Begge sparekasser bruger samme datacentral og det gør at kunderne kommer til at mærke meget ldt på det digitale område, men hvad angår rådgivning vil kunderne fra Dronninglund Sparekasse opleve, at vi har specialiserede rådgivere på alle områder, fortæller direktør i Sparekassen Vendsyssel Vagn Hansen til TV2 Nord.

Når bankerne er lagt sammen skal Sparekassen Vendsyssel finde ud af om alle filialer skal forblive åbne, og det er ikke givet på forhånd.

- Det er ikke noget, vi har taget endelig beslutning om endnu, men der er steder hvor vi vil få to filialer i samme by, og der vil det formentlig give god mening at flytte sammen på en adresse, siger Vagn Hansen.

Han siger samtidig at antallet af medarbejdere i banken i første omgang vil vokse og at ingen vil blive afskediget. Men på grund af naturlig afgang vil antallet af ansatte formentlig falde efterfølgende.

- Der vil være nogle synergieffekter, der betyder at vi skal have færre medarbejdere, men der kommer ikke fyringer på grund af fusionen, siger bankdirektøren.

Fusion skal godkendes

Før fusionen kan blive til virkelighed skal den godkendes i de to sparekassers repræsentantskaber ligesom Finanstilsynet og konkurrencemyndighederne skal nikke ja til sammenlægningen.

- Repræsentantskaberne skal holde møde 5. september og hvis de nikker ja til fusionen skal Finanstilsynet og konkurrencemuyndighederne godkende fusionen efterfølgende, og det forventer vi ikke kommer til at tage så lang tid, fortæller bankdirektøren videre.


Seneste nyt

fra Nordjylland