02:20

Ingen har endnu ønsket at investere de 50 til 75 millioner af kroner, det kræves.

Stadig ingen investor til Løkkens luksuriøse klithotel

Der er stadig ikke fundet investorer til det storstilede Løkken Klithotel, der for halvandet år siden fik dispensation til at blive bygget. Hotellet skal skabe arbejdspladser og bringe flere turister til byen - men lige nu er der ingen, der tør at investere millioner kroner i de luksuriøse planer.

Stefan Karlborg er formand for Løkkens Turistforening og har længe drømt forgæves om et nyt klithotel.

- Det har jo taget lang tid. Jeg må nok erkende, at jeg havde håbet, der var sket noget før. Det ligger unikt, og jeg kan ikke forstå, der ikke er nogle, der vil investere i det, siger han.

Planen er at ombygge til det nedslidte Hotel Klitbakken og bygge luksuriøse faciliteter målrettet danske, norske og tyske turister - en investering på mellem 50 og 75 millioner kroner, som kun enkelte indtil videre viser interesse for.

- Sådan nogle projekter tager lang tid. Vi har lige bygget et nyt teater. Det tog ni år, siger borgmester i Hjørring Kommune, Arne Boelt.

Løkken Klithotel var et af 10 projekter langs de danske kyster, der i efteråret 2015 fik Regeringens tilladelse til at blive bygget. Men lige nu skal man kigge langt efter de 14 ekslusive satelithuse i klitterne, som blandt andet er en del af planerne.

Hjørring Kommunes dispensation til at gennemføre det ambitiøse projekt udløber i 2020 - kommunen er sikre på, at de finder en investor inden da.

- Det skal jo have vished over, om det forretningsmæssige grundlag nu også er til stede, og at de har en driftsherre, som tror på det. De arbejder med det og har tålmodighed. Vi er stadig optimiske, siger Andreas Duus, teknisk direktør i Hjørring Kommune.

Mere skeptisk er turistformanden Stefan Karlborg.

- Mange millioner kan være svære at finde i Løkken. Det bliver vanskeligt, men jeg tror stadig på det, slutter han.