LIGE NU:

Trodser knogleskørhed: Kurt arbejder som selvstændig entreprenør

På trods af et stort handicap, kan man sagtens være selvstændig erhvervsdrivende.

Kurt Hildigur fra Sønderskov ved Hjørring lider af Osteogenesis Imperfecta – medfødt knogleskørhed. En sygdom, der ofte lænker sine ofre til invalidepension, eller i bedste fald stillesiddende computerarbejde.

- Det har aldrig været min stærke side med kontorarbejde og matematik og sådan noget, men at komme ud og arbejde fysisk, selvom jeg ikke er skabt til det, det har jeg altid gerne ville, siger Kurt Hildigur.

quote Der er det sommetider, at man tænker, hvorfor er det lige, man har valgt det her, men når man kommer hjem, så har man det jo godt.

Kurt Hildigur, entreprenør

I stedet driver han sig eget entreprenørfirma, der indtil videre har givet meget mere end økonomisk overskud i nu 10 år.

- Det er jo også en følelse af at være ligesom alle andre mennesker, at man skal noget. Hvis ikke jeg skulle have noget at stå op til om morgenen, så ville jeg ikke vide, hvad jeg skulle give mig til, siger han om beslutningen om at blive selvstændig.

Entreprenør med overskud

Udover hjælp til at få høsten i hus, tilbyder firmaet også blandt andet haveassistance, fyldning af grusvej og snerydning.

- Det kan også være en sur tjans at skulle starte klokken to om natten og så være færdig klokken otte om morgenen. Der er det sommetider, at man tænker, hvorfor er det lige, man har valgt det her, men når man kommer hjem, så har man det jo godt, siger Kurt Hildigur.  

Selvom kroppen nogle gange driller, bliver det opvejet af viljen, og så kan selv ikke Osteogenesis Imperfecta begrænse ens firmadrømme.

- Man får da også respekt ude ved sine kunder; at man gider stå op og arbejde, når det ikke er nødvendigt for at kunne overleve, fordi man kunne blive hjemme og leve af sin pension. Men det ville være helt af helvede til for mig, jeg ville kede mig ihjel.

Selvom firmaet er en overskudsforretning, så er Kurt Hildigur grundet sit handicap alligevel på offentlig forsørgelse. Den bliver modregnet overskuddet fra virksomheden.