Foto: Lone Vad Dam

Vendsyssel FF sælger landsholdsspiller for rekordbeløb

Vendsyssel FF har solgt færøske Hallur Hansson til Superliga-oprykkerne fra AC Horsens. Handlen er den største i den nordjyske klubs historie.

Der er kommet et pænt beløb i klubkassen i Vendsyssel FF. Den nordjyske 1. divisionsklub har fredag solgt den færøske landsholdsspiller Hallur Hansson til Superliga-oprykkerne fra AC Horsens. Vendsyssel har modtaget det største transferbeløb i klubbens historie for den offensive midtbanespiller.

- Hallur har udviklet sig fantastisk, siden vi hentede ham for halvandet år siden, og det er selvfølgelig specielt, at vi nu kan sælge ham for et rekordstort transferbeløb, siger Vendsyssel FF's sportschef Jacob Krüger i en pressemeddelelse.

23-årige Hansson har tidligere spillet for AaB, som han fik seks kampe for. I det seneste halvandet år har færingen optrådt i Vendsyssel FF-trøjen, og her har han etableret sig som en af de bedste midtbanespillere i landets næstbedste række. Hallur Hansson er glad for den tid, han har tilbragt i den nordjyske klub.

- Jeg vil gerne takke Vendsyssel FF for at hente mig tilbage til Danmark og den tiltro, der har været til mig gennem hele forløbet. Vendsyssel FF er en fantastisk klub med et godt træningsmiljø og mange dygtige spillere. Jeg vil gerne takke alle fans for en fantastisk opbakning, og jeg ønsker klubben alt det bedste i fremtiden, siger Hallur Hansson.

Det er en stærk spiller, Vendsyssel FF siger farvel til. Hansson har spillet 23 kampe og scoret fire mål for det færøske landshold, men Jacob Krüger mener, at handlen er god for både vendelboerne og Hallur Hansson.

- Selvom vi mister en af vores bedste spillere, er det selvfølgelig også dejligt for os, at vi har understreget, at vores miljø åbner for, at de unge spillere kan flytte sig. Vi havde håbet, at vi selv kunne give ham chancen i Superligaen i den kommende sæson, men vi har fået et godt tilbud og synes også, at han har niveauet til og fortjener chancen for at begå sig på højeste niveau, siger sportschefen.

Det er ikke oplyst, hvor meget AC Horsens har betalt for at sikre sig Hallur Hansson. Vendsyssel FF betegner handlen som den største i klubbens historie, og det betyder, at det er et betydeligt beløb, den nordjyske klub modtager.

Vendsyssels hidtil mest indbringende handel fandt sted i sommeren 2013, hvor den amerikansk-nigerianske forsvarsspiller Babajide Ogunbiyi blev solgt til Viborg FF, som ifølge transfersitet transfermarkt.de betalte Vendsyssel FF et beløb på 70.000 euro, hvilket svarer til cirka 520.000 kroner.