Vendsyssel FF trodsede oddsene

Vendelboerne slog på udebane Esbjerg fB 4-2.

Skulle man tro bookmakernes forudsigelser og sætte penge på dagens kamp mellem Esbjerg fB og Vendsyssel FF, var det ikke nordjyderne, man skulle sætte sin lid til.

Men den slags teknikaliteter valgte de gæve gutter fra Hjørring at overhøre. De trodsede nemlig oddsene i Esbjergs favør og snuppede en sejr på udebane mod det tidligere Superliga-mandskab.

Angriber Mikael Anderson åbnede ballet efter otte minutters spil, og føringen på 1-0 til Vendsyssel FF skulle vise sig at holde indtil pausen. På den anden side af de 15 minutters pusten ud valgte Esbjerg fB at hjælpe sin modstander med et selvmål, og i det 52. minut kunne Yao Dieudonne gøre det til 3-0. 

Læs også Stilhed og lammetæv: Fortuna Hjørring ærede stifter inden stor sejr

Tre minutter senere bed Esbjerg dog igen i form af Adrian Petre, der reducerede til 1-3. Dermed bragte hjemmeholdet lidt spænding tilbage i kampen, men Vendsyssel FF's midtbanespiller Lucas Jensen ville det anderledes - med godt 20 minutter tilbage af den ordinære spilletid udbyggede han til 1-4.

Esbjerg fB's Adrian Petre slog dog til igen og pyntede lidt på slutresultatet tre minutter før tid. Men tættere på lykkedes det heller ikke vestjyderne at komme. Vendsyssel FF holder fast i sin top 3-placering i 1. division med bare to point op til Thisted.