Foto: Vendsyssel Historiske Museum

Vendsyssel Historiske Museum satte besøgsrekord i 2015

Med en stigning i besøgstallet på over 10 procent i forhold til rekordåret 2013 satte Vendsyssel Historiske Museum i 2015 ny rekord i antallet af besøgende.

79.799. Så mange gæster var i 2015 på besøg på Vendsyssel Historiske Museum.

Besøgstallet er ny rekord for museet, og faktisk er tallet mere end 10 procent højere end i 2013 hvor den hidtidige rekord blev sat.

- Det er en fantastisk gave, at starte med et rekordår, lyder det fra museumsdirektør John Randboe, der tiltrådte sit job i april 2015. 

Specielt udstillingen Hjørring i Tidsmaskinen var en stor succes for Vendyssel Historiske Museum, og den fotobog, der i forbindelse med udstillingen blev lavet, bliver nu trykt i andet oplag. Første oplag var udsolgt omkring jul.

Vendsyssel Historiske Museum kan se tilbage på et 2015 der, udover besøgsrekorden, bød på et spektakulært arkæologisk fund. Ved Hirtshals fandt man en mark, der kunne dateres tilbage til jernalderen. Marken var pløjet med en såkaldt muldfjeldsplov, der ligesom moderne plove vender jorden i stedet for blot at ridse i den. Dette fund rykkede fundamentalt ved den viden man har om jernalder-livet i Nordjylland og Danmark og blev kåret til et af de 10 bedste fund i Danmark i 2015.