Vendsyssel melder sig for alvor ind i Superligakampen

Vendsyssel FF sikrede sig søndag tre vigtige point hjemme mod bundholdet AB. Vendelboerne er dermed for alvor med i kampen om oprykning til Superligaen.

Førstepladsen i 1. division giver direkte oprykning til Superligaen. Lige nu er det en ren nordjysk kamp om hvem der skal have den. Vendsyssel sikrede sig nemlig pladsen med en 2-1 sejr over bundproppen fra AB. Men mandag kan Hobro generobre pladsen, når himmerlændingene ude møder HB Køge.

Men indtil da tilhører pladsen altså Vendsyssel FF.

Vendsyssel lagde i søndagens hjemmekamp ud som lyn og torden og havde et par gode forsøg inden for de første fem minutter. Herefter overlod vendelboerne spillet til AB, som i periode fik lagt et fint pres på hjemmeholdet.

Det lykkedes dog ikke udeholdet at udnytte det lille overtag og Vendsyssel kunne derfor langsom arbejde sig tilbage i kampen.

I det 24. minut blev et Vendsyssel-hjørnespark i første omgang clearet af AB-forsvaret, som dog måtte se at bolden kom direkte retur og højest af alle, steg Simon Okosun til vejrs og headede Vendsyssel forløsende foran 1-0.

Igen et hjørnespark. Igen Simon Okosun. I det 42. minut steg den tårhøje midtermand til vejrs og headede målet til 2-0 ind og sikrede dermed Vendsyssel en komfortabel pauseføring.

Vi spoler tiden frem til det 62. minut. Her havde Vendsyssel efter en fremragende omstillingen muligheden for at lukke kampen, men indlægget fra venstre side strøg hele vejen gennem feltet uden at blive ramt af en Vendsysselfod.

Vendsyssel havde, på trods af en sen AB-reducering, godt styr på kampen i resten af 2. halvleg og med sejren sikrede holdet sig den foreløbige 1. plads i divisionen med to point ned til Hobro, som dog kan tage pladsen tilbage, når holdet mandag møder HB Køge på udebane.