Vendsyssel tabte første skæbnekamp

På trods af en god indledning skal Vendsyssel FF prise sig lykkelige for, at de ikke tabte større.

Vendsyssel FF spillede torsdag eftermiddag den første af de to altafgørende kampe mod Lyngby, hvor en samlet sejr er kravet, hvis nordjyderne også skal være i Superligaen efter sommerferien.

1. divisionsmandskabet fra Lyngby gik ind til opgøret med en god portion medvind efter en forårsslutspurt, hvor de overraskende endte med at tage rækkens tredjeplads og dermed et playoff-plads.

Fra kampens indledning var det nordjyderne, der pressede på og forsøgte at udnytte deres fysiske fordel til at sætte Lyngby under pres, og allerede efter seks minutter var det ved at give pote, da et indlæg fra højre dumpede ned for fødderne af Vendsyssels angriber Al-Hadji Kamara – kun en stærk redning fra Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet forhindrede en tidlig nordjysk føring.

Et tungt Vendsysselpres åbnede til gengæld op for omstillinger, og det udnyttede hjemmeholdet efter knap ti minutter, hvor en hurtig kontra endte i panden på Frederik Gytkjær, der headede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Vendsyssels Alhaji Kamara (45) har scorede til 1-1 i Superliga playoff-kampen mellem Lyngby Boldklub og Vendsyssel FF.

Den sjællandske begejstring blev dog kortvarig, for kun få minutter efter slap Vendsyssels Tiemoko Konate fri til indlæg, som Kamara, der efter sæsonen skifter til Superliga-klubben Randers FC, kom først på, og så var igen sikret balance i regnskabet.

Herefter fandt kampen et mere roligt niveau, Vendsyssel sad mest på bolden, mens Lyngby lurede på omstillingerne. Netop en omstilling satte gang i kampens næste højdepunkt, da hurtigt, flot Lyngby-opspil resulterede i en helt fri Jeppe Kjær. Denne gang var det en mirakelredning af Nicolai Flø, der forhindrede en ny Lyngby-føring. Vendsyssel-keeperen fik lige akkurat lappen på og pareret til hjørne.

Den imponerende redning blev desværre for gæsterne ikke fulgt op af ligeså overbevisende forsvarspil, da det efterfølgende hjørnespark ikke blev clearet ordentligt. I stedet kunne Lasse Fosgaard bringe Lyngby foran 2-1 efter en halv times spil.

Herefter bølgende kampen frem og tilbage med store chancer og straffesparksappeller, men ved pausefløjt var stillingen stadig 2-1 til hjemmeholdet.

Efter 55 minutter var Vendsyssel ved at gøre det endnu værre for sig selv, da en tilbagelægning fra Jeppe Svenningsen mod Nicolai Flø blev alt for kort, men selvom Frederik Gytkjær var alene igennem formåede han ikke at overliste netop Nicolai Flø, der med endnu en god redning holdt Vendsyssel inde i kampen.

Lyngbyspillerne Frederik Gytkjær (tv) jubler sammen med Nicklas Mouritsen i Superliga playoff-kampen.

Vendsyssel forsøgte at genvinde noget af det momentum, de havde i første halvleg, men havde svært ved at få etableret samme tunge pres med mange indlæg, og i stedet virkede det til, at Lyngby havde fået mod på mere. Af flere omgange var det kun en velspillende Nicolai Flø, der forhindrede Lyngby i at udvide føringen.

I perioder var det rent powerplay mod det nordjyske mål, og 1. divisionsmandskabets indsats gav pote efter 80 minutter, da Mikkel Wohlgemuth nedlagde Gustav Marcussen i straffesparksfeltet. Med et 3-1-nederlag ville det se mere end almindelig svært ud for Vendsyssel at sikre sig endnu en sæson i landets bedste række, men symptomatisk for kampen blev Nicolai Flø endnu en gang redningsmand, da han reddede straffesparket fra Frederik Gytkjær.

Selv i kampens sidste minutter var Lyngby tæt på endnu en scoring, men Vendsyssel formåede at holde stand. Holdet har dermed stadig en rimelig chance for at redde tilværelsen som Superliga-mandskab. En 1-0-sejr på hjemmebane vil på reglen om udebanemål være nok.