LIGE NU:

Hollænder svarer igen i fiskerikrig

For første gang står en hollandsk skipper frem og svarer igen på anklagerne fra Thorup Strand.

Torsdag i Hirtshals Havn lå ugens mest omtalte hollandsk bomtrawler UK5 Vantage. Skipperen blev tirsdag beskyldt for ikke at lytte eller bevidst overhøre opkald fra både fiskeskipper Jonny Olsen og Lyngby Radio, der ville meddele, at den hollandske bomtrawler havde kurs mod kystfiskernes udsatte garn. Opkaldene foregik på kanal 16, som alle skibe er forpligtet til at lytte på i dansk farvand.

- Kanal 16 er altid tændt. Jeg forsøger at være i kontakt med alle. Jeg synes, det er lidt falske nyheder fra dem. Jeg er ikke sur over det, men jeg er skuffet, for vi forsøger bare at tjene til dagen og vejen, siger den hollandske skipper Jan Tennapel, da TV2 Nord mødte ham torsdag i Hirtshals.

Skipper Jan Tennapel er mildest talt uenig i alle beskyldninger fra kystfiskerne ved Thorup Strand, om at han bevidst forsøger at ødelægge deres fiskeri. Efter hændelsen fik UK5 Vantage onsdag besøg af fiskerikontrolskibet Vestkysten. Ifølge den hollandske skipper, fandt de danske myndigheder intet at bemærke.

- Jeg er ked af det, men jeg kan ikke gøre noget. Vi fisker i Skagerak. Vi er gæster i dansk farvand, og opfører os herefter, forklarer Jan Tennapel til TV2 Nord.

For første gang står en hollandsk skipper frem og svarer igen på anklagerne fra Thorup Strand

Hos fiskeskipper Jonny Olsen i Thorupstrand er der kun hovedrysten tilovers for påstanden om, at hollænderen hverken kunne høre ham eller Lyngby Radio.

- Det passer ikke, at han ikke kan høre os. Det tror jeg ikke på, for vi lå ikke ret langt fra ham dengang, påpeger Jonny Olsen.

Jonny Olsen anderkender, at de hollandske bomtrawlere er i Skagerak lovligt, og at UK5 Vantage aldrig ramte kystfiskerens garn, selv om det var tæt på. Den situation vil nordjyden undgå i fremtiden.

- Jeg har ikke noget imod ham. Jeg vil bare gerne kunne komme i kontakt med ham, siger Jonny Olsen til TV2 Nord.