Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 4

Hollandsk trawler mødt af politiet - anmeldt for at sejle uforsvarligt

Den hollandske fisker, der onsdag ødelagde fiskeudstyr for 275.000 kroner på en kutter fra Thorup Strand, er tidligt fredag morgen blev mødt af politiet i Thyborøn.

Den hollandske bomtrawler UK-456 har fredag morgen lagt til kaj i Thyborøn og er her blevet mødt af Nordjyllands Politi.

Trawleren blev onsdag politianmeldt for ikke bare at have sejlet uforsvarligt, men også have ødelagt udstyr for 275.000 kroner på kutteren Kikani3 fra Thorup Strand, der tilhører Karsten Nielsen.

Ifølge TV2 Nords udsendt på stedet er politibetjentene gået om bord på bomtrawleren, men det har ikke været muligt at få en kommentar fra hverken politi eller fiskere. 

Læs også Trawlerkrig i Skagerak: - Det er lidt som et rockeroverfald

Hændelsen, der nu har ført til en politianmeldelse, skete onsdag. Her lå Karsten Nielsen og fiskede i Skagerak, da det store hollandske skib kom samme vej. Karsten Nielsen har fortalt, at han flere gange forsøgte at advare hollænderen om kursen over skibstelefonn, men det standsede ikke trawleren.

- Det er ikke et uheld. Det er bevidst, sagde Karsten Nielsen om uheldet.

Ifølge formand for kystfiskerne i Thorup Strand, Thomas Højrup, mindede sammenstødet til søs om et rockeroverfald. Og politianmeldelsen blev også taget meget alvorligt af Nordjyllands Politi.

- Vigepligtsreglerne til søs er overtrådt, ligesom når to biler støder sammen, sagde vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, Henrik Skals.