Foto: Shutterstock (Arkivfoto)

2 af 3 fængslet: To indbrudstyve fanget med lager af tyvekoster - en på fri fod

Nordjyllands Politi anholdt i går to mænd for indbrudstyveri. De bliver sat i forbindelse med lager fyldt med tyvekoster.

To danske mænd på henholdsvis 42 og 55 år blev i dag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aalborg og sigtet for en stribe af indbrud og indbrudsforsøg i Aalborg og Nibe. 

Læs også Politiindsats giver pote: To formodede indbrudstyve anholdt

Ved indbruddene, der er sket i oktober, er der stjålet designermøbler, sofaer, lamper og andre dyre ting. Mændene er sigtet for sammen eller i forening med en tredje navngiven person at stå bag tre indbrud og et indbrudsforsøg. 

Læs også Nordjyllands Politi efterlyser mulige indbrudstyve

- Anholdelserne er sket som resultat af en længere efterforskning, og vi har fået mange gode spor at gå efter fra offentligheden, fortæller Mikkel Brügmann, politikommissær ved Nordjyllands Politi. 

Læs også 81 indbrud på en uge: Indbrudsbølge skyller over Nordjylland - igen

I forbindelse med anholdelserne, der skete i den østlige del af Himmerland blev der fundet et lager, hvor der blev opbevaret design genstande i form af lamper og møbler, og politiet mener, at disse stammer fra indbrud i villaer.

Da sigtelserne blev læst op, fremgik det, at politiet leder efter en navngiven person, og derfor imødekom retten også anklagerens anmodning om dørlukning. 

- Vi ved, hvem vi skal gå efter, og jeg forventer, det er et spørgsmål om tid, inden vi får fat i ham. Der kan muligvis komme flere i samme sag, siger han. 

De to nægtede sig skyldige men kærede ikke varetægtsfængslingen på fire uger. 

Flere indbrudstyve i nettet

Nordjyllands Politi har i den seneste tid anholdt flere mænd for indbrud. I mandags blev to rumænere anholdt, og tirsdag udsendte Nordjyllands Politi en efterlysning af to mænd fanget på overvågningskamera i forbindelse med et indbrud i Aalborg SV. 

- Jeg tror umiddelbart ikke, at antallet af indbrud falder til nul efter disse anholdelser, men vi får mange gode og konkrete henvendelser fra borgerne, og det gør, at vi har mange konkrete spor at gå efter, siger Mikkel Brügmann. 

Striben af anholdelser fortsætter da også torsdag eftermiddag, hvor to mænd på 28 og 24 år er fængslet i fire uger for tre indbrud i sommerhuse begået den 13. november.