Foto: Erik Refner, Scanpix

20 indbrud på et døgn: "Det ser lidt voldsomt ud"

Nordjyllands Politi opfordrer til, at man holder øje med mistænkelige personer og biler, efter et døgn med usædvanligt mange indbrud i landsdelen.

Dagen igennem har telefonerne hos Nordjyllands Politi glødet med den ene anmeldelse om indbrud efter den anden.

- Vi har fået godt 20 anmeldelser i dag. Og det ser lidt voldsomt ud, når vi en periode har været forskånet for så mange indbrud, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Mogens Hougesen.

Læs også Indbrudsbølge i Hadsund: Politiet søger vidner

Indbruddene har været centreret omkring Aalborg-området, men også fritidshuse i Løkken og Blokhus og omegn har haft ubudne gæster. Ifølge vagtchefen er det de sædvanlige ting, tyvene går efter - computere, smykker og enkelte designermøbler - men ellers er der ikke noget, der tyder på, at indbruddene hænger sammen.

- Vi kan ikke sige noget om, hvorvidt gerningsmændene er de samme. Vi kan kun opfordre nordjyderne til at holde øje med deres områder og med hinanden og give politiet besked, hvis man ser noget mistænkeligt. Det kan være personer eller køretøjer, der ikke plejer at færdes i nabolaget, siger vagtchef Mogens Hougesen.

Tip politiet på app

Han råder folk til at hente Politi-app'en til deres telefoner. Med den kan man nemt og hurtigt - og anonymt, hvis man ønsker det - sende politiet tip om mulige indbrudstyve.

- Og hvis man ved, at nogle bekendte eller naboen er væk i en periode, er det godt at hjælpe hinanden med at holde øje med eventuel fremmed trafik på ejendommen, siger Mogens Hougesen.

Det er også altid en mulighed at kontakte Nordjyllands Politi på telefon 114, hvis man ser noget mistænkeligt.