LIGE NU:

Aktive tyve: Vendsyssel ramt af 55 indbrud på en weekend

Denne weekend har indbrudstyve haft travlt nord for Limfjorden, hvor 55 indbrud er blevet anmeldt. Himmerland er gået fri.

I ikke færre end 55 hjem i Vendsyssel er beboerne denne weekend kommet hjem til opbrudte døre, knuste ruder, rod og ejendele, der pludselig har manglet.

55 indbrud er det blevet til på en weekend, og det er det højeste antal endnu i år, fortæller politikommissær Sune Myrup ved Nordjyllands Politi.

- Det er alt, alt for højt et tal. Vi har lige haft en periode med mange indbrud, men i sidste weekend var tallet så faldet lidt igen. Vi har ingen forklaring på, hvorfor det lige stiger i denne weekend, siger Sune Myrup.

https://twitter.com/NjylPoliti/status/935069702967250944

Han sidder nu med sit hold og gennemgår de mange anmeldelser for at se, om der er noget, de kan bruge i en videre efterforskning. 

- Det, vi kan se, er, at indbruddene igen er koncentreret i den nordlige del af politikredsen. De er alle sammen blevet begået nord for fjorden, men de er ikke som sådan koncentreret om én by eller område. De er meget jævnt fordelt fra Aabybro til Skagen, forklarer Sune Myrup.

Af politiets statistikker fremgår det, at efteråret og særligt november er en meget travl periode for indbrudstyve, og det er der nogle gode grunde til, siger politikommissæren. 

- Vi er overbeviste om, at det tidlige aftenmørke spiller ind. Det giver indbrudstyve mulighed for at bevæge sig ret frit rundt i villakvarterer, hvor mørket gør dem svære at se, og så kan de sidst på eftermiddagen let se, hvor der er folk hjemme, og hvor husene stadig er mørke. Det er desværre gode arbejdsvilkår for indbrudstyve, siger Sune Myrup.

Derfor giver han også følgende gode råd til at sikre sig mod indbrud:

  • Tilmeld dig nabohjælp, hvor naboer forpligter sig til at holde øje med hinandens huse.
  • Tænd lys i huset.
  • Hold øje med, hvem der bevæger sig rundt i boligområder. Ser man noget mistænkeligt, skal man ikke tøve med at ringe til Nordjyllands Politi på telefon 114.

Tirsdag aften inviterer Nordjyllands Politi også til borgermøde om netop sikring mod indbrud i Aalborg Kongres & Kultur Center. Mødet starter klokken 17.30, og pædagoger fra Aalborg Kommune står klar til at passe poderne, mens forældrene får gode råd til at sikre hjemmet. 

Den indbrudsbølge, der hærgede nord for fjorden i starten af november, er slet ikke ovre endnu, og bare i weekenden er der registreret 55 indbrud i Vendsyssel.
20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

20210513-205405-L_41Mb

play Ekspert måber over Aalborg Håndbold

20_percent

play Fitnesscentre fravælges på grund af coronapas

20171105-164508-3_46Mb

Analyse: Allan Busk er fortsat som katten på vejen - helt sin egen

Bålhøj Festival

Efter aflysninger på stribe: Nordjysk festival vil få musikken til at spille

Til forsiden

Til forsiden