LIGE NU:

Opråb fra politiet: Hjælp os med at stoppe indbrudsbølge

Det er svært for politiet at få stoppet indbrudsbølgen. Indbruddene sker hurtigere, end politiet kan nå at opklare dem, og derfor beder Nordjyllands Politi nu om hjælp.

Jørgen Jacobsen er begyndt jævnligt at gå rundt på veje og stier i Aabybro. Han holder øje med, om han møder nogen, han ikke kender.

- Der er rigtig mange andre som mig, der er flinke til at lufte hund om aftenen. Der er mange, der kører i biler rundt i byen for at se, om de kan spotte nogen eller noget, siger Jørgen Jacobsen, som selv havde indbrud tidligere i december.

Ekstra øjne og ører i lokalområdet er netop, hvad Nordjyllands Politi efterspørger i kampen for at komme de mange indbrud til livs.

- Helt konkret opfordrer vi til, at man i tidsrummet fra klokken 16 til klokken 21 laver nogle aftaler ude på parcelhusvejene om at gå nogle ture for simpelthen at være synlig ude i kvartererne. Fordi vi ved, at det, der virker allerbedst, er hvis gerningsmændene får øje på eller får kontakt med nogle af borgerne. Så ved de godt, at der er mulighed for genkendelse, og så fortrækker de altså. Så ud at gå nogle ture, og er der noget mistænkeligt, så ring til politiet, fordi så vil vi hellere end gerne undersøge det, siger politikommissær Sune Myrup fra Nordjyllands Politi.

Jørgen Jacobsen er langt fra den eneste, der holder øje med, hvad der sker i hans kvarter. Den seneste tids mange indbrud har fået borgerne i Aabybro til at være på vagt.

 

Nordjyllands Politi har øget patruljeringen og forsøger at gøre alt, hvad de kan, for at få fat i indbrudstyvene. Den hjælp, de får fra folk som Jørgen Jacobsen, er afgørende.

- Det er politiets ansvar at få bragt indbruddene til ophør, men vi vil gerne have lidt hjælp, og den hjælp består af informationer fra befolkningen, fordi de har mange flere øjne ude i området, end vi har. Så hvis vi får informationerne, så gør vi alt for at få bragt det til ophør, siger Sune Myrup.

- Vi forsøger at gøre et eller andet for at opdage noget, men det er svært. Tyveknægtene er snu og ved, hvad de gør, siger Jørgen Jacobsen.

Hvis man har mistanke om, at nogle er ved at begå indbrud, skal man kontakte politiet på telefonnummer 112. Har man øvrige observationer, som ikke er af hastende karakter, kan man ringe til Nordjyllands Politi på telefonnummer 114. 

Politiet har en god fornemmelse af hvilken type tyve, der står bag den seneste tids mange indbrud