Foto: Christian Henriksen

01:28

Rekordmange indbrud får politiet til at oprette specialgruppe

1 af 2

Politiet opruster: Vil knække indbrudskurven i Vendsyssel

Fra 1. februar vil Nordjyllands Politi oprette en midlertidig arbejdsgruppe, der skal efterforske og opklare indbrud i Vendsyssel.

Nordjylland er hårdt plaget af indbrud, og særligt Vendsyssel har været hårdt ramt de seneste måneder, mens Himmerland stort set er gået fri.

Den udvikling får nu Nordjyllands Politi til at sætte ekstra ressourcer af til at efterforske og opklare de mange indbrud. Fra 1. februar vil der derfor være flere mand om at tage hånd om indbrudssagerne fra Jammerbugt, Brønderslev, Hjørring og Frederikshavn kommuner.

- Selv om en indbrudstyv oftest er bange for at møde boligejerne, så føles det grænseoverskridende og utrygt for mange borgere at være udsat for indbrud. Derfor ligger det os meget på sinde at bekæmpe indbrudskriminalitet. Fra 1. februar vil vi som et midlertidigt tiltag placere en gruppe efterforskere lokalt i Brønderslev. De vil arbejde specifikt med at efterforske indbrud i kommunerne nord for Aalborg, hvor antallet af indbrud desværre er meget højt, forklarer vicepolitiinspektør John Lamp Henriksen fra Frederikshavn Politistation.

Rekordstigning i Brønderslev

Beslutningen kommer efter et år, hvor antallet af indbrud er steget med rekordfart. I Brønderslev har man oplevet 137 procent flere indbrud i 2017 end i 2016, og alene de seneste to måneder har politiet registreret 100 indbrud. I Hjørring er tallet steget fra 405 indbrud i 2016 til 410 indtil videre i 2017. 

 

John Lamp Henriksen oplyser, at efterforskerne i Brønderslev næppe vil være synlige for lokalbefolkningen, da der ikke er tale om et politikontor med borgerbetjening. Borgere skal altså fortsat anmelde indbrud til Nordjyllands Politi på telefon 114.

Der er endnu ikke sat en slutdato på den midlertidige efterforskningsindsats.