LIGE NU:

White Hawks-direktør om sigtelse: - En trist sag for alle parter

Frederikshavn White Hawks' direktør Henrik Andersen tager afstand fra Kristian Jensens handling på isen i fredagens kamp mod Odense Bulldogs, men er ked af, at den 23-årige ishockeyspiller ender med at blive sigtet for vold.

De seneste dages mest omtalte sag i dansk ishockey og i nyhedsbilledet generelt tog tirsdag en ny drejning, da Nordjyllands Politi valgte at sigte den 23-årige ishockeyspiller Kristian Jensen for vold i forbindelse med en episode, som fandt sted i fredagens kamp mod Odense Bulldogs.

- Det er en trist sag for alle parter. Det er meget sjældent, at man ser en sportsudøver blive sigtet for noget, der er sket under en kamp, og jeg er helt overbevist om, at det er en sag, som alle i dansk ishockey helst ville have været foruden, siger Henrik Andersen, direktør i Frederikshavn White Hawks.

Udtalelsen kommer umiddelbart efter, Nordjyllands Politi har offentliggjort, at man rejser sigtelse mod White Hawks-spilleren Kristian Jensen. Den unge ishockeyspiller sigtes for vold mod den 18-årige ishockeyspiller Lucas Bjerre Rasmussen fra Odense Bulldogs.

Odense-spilleren blev væltet omkuld af Kristian Jensen og mistede sin hjelm i faldet. I forlængelse af dette slog Kristian Jensen ham i hovedet. Lucas Bjerre Rasmussens hoved ramte isen, og Odense-spilleren lå efterfølgende bevidstløs på isen.

Knockoutede Lucas Bjerre Rasmussen måtte tilbringe natten på sygehuset. Han pådrog sig en hjernerystelse og et brud på en mindre knogle i ansigtet.

- Vi tager skarp afstand fra Kristian Jensens handling på isen, men vi er kede af det på hans vegne over, at han skal gå igennem denne svære tid. Jeg synes, at mediehetzen mod Kristian Jensen har været stor, siger Henrik Andersen.

Kan straffes med fængsel

Nordjyllands Politi har sigtet Kristian Jensen efter paragraf 244. Det er en paragraf, hvor straffen kan lyde på op til tre års fængsel.

Kristian Jensen blev i søndags idømt karantæne frem til 1. december af Danmarks Ishockey Unions disciplinærudvalg. Dermed går han glip af 17 ligakampe. Den straf har både Frederikshavn og Kristian Jensen accepteret.

Nordjyllands Politi oplyser, at der iværksættes en række efterforskningsskridt, som skal afdække forløbet før, under og efter fredagens episode, hvilket altså blandt andet betyder, at sagens parter afhøres. Kristian Jensen vil formentlig blive afhørt onsdag.

Henrik Andersen oplyser, at Frederikshavn White Hawks' bestyrelse behandler sagen på et ekstraordinært bestyrelsesmøde onsdag eller torsdag, hvor det vil blive afgjort, om fredagens hændelse skal have yderligere konsekvenser.

 

 

strejke 1

Regionsrådspolitikere bakker sygeplejerskerne op: - Ulla Astman må til forhandlingsbordet

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Lysregulering

play Strømnedbrud ramte Nordjylland: Mange lyskryds stadig ude af drift

Aalborg Operafestival

play Kirsten og Andreas optræder på altaner under operafestival

strejke 1

Regionsrådspolitikere bakker sygeplejerskerne op: - Ulla Astman må til forhandlingsbordet

Hotel Viking

Mand afgået ved døden efter drukneulykke på Hotel Viking i Sæby

Til forsiden

Til forsiden