LIGE NU:

Mogens Gade om æreskrænkende udtalelser: - Vi skal sætte grænser for vores medarbejdere

Et forlig blev det foreløbige punktum mellem Johnny Solberg og Jammerbugt Kommune, da retten i Hjørring i dag skulle tage stilling til en sag om æreskrænkende udtalelser på Facebook.

I retten i dag endte det med et forlig mellem Johnny Solberg og Jammerbugt Kommune i den særlige retssag om ærekrænkende udtalelser på facebook. Retten fandt, at der var tale om strafbare ytringer mod borgmesteren. 

Jammerbugt Kommune havde nemlig valgt at sagsøge en privat borger for at have krænket borgmester Mogens Gade og forvaltningens ære på Facebook. Stridigheden er opstået på baggrund af Jammerbugt Kommunes planer om at opføre en vindmøllepark nær Brovst.

På anklagebænken sad Johnny Solberg, der er administrator for den facebookside, hvor de udtalelser, tiltalen handler om, blev ytret. Facebooksiden er blevet oprettet i kølvandet på, at Jammerbugt Kommune vil oprette et vindmølleprojekt tilbage i 2018.

- Min opgave har været, at jeg har været administrator, altså en slags sekretær. Det har været min opgave at lægge de forskellige informationer ud på Facebook, siger Johnny Solberg til TV2 Nord.

quote Jeg tror, at det er vigtigt, at vi får sat nogle grænser op, særligt for medarbejdere.

Mogens Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune

Borgmester: - Kedeligt og ærgerligt

I den forbindelse har han videredelt borgeres kommentarer på gruppen, og Jammerbugt Kommune mener, at flere af disse kommentarer er over stregen. Beskyldninger om manipulation og tilsidesættelse af loven er blandt de ting, som gruppens medlemmer har rettet mod borgmester Mogens Gade.

- Det synes jeg da er kedeligt og ærgerligt, og det er jeg meget ked af. Jeg vil opfordre til det, som vi står for i Jammerbugt Kommune, at man kommer og får en direkte dialog om tingene, hvis man er i tvivl om, om Jammerbugt Kommune er ude på et skråplan, siger Mogens Gade og fortsætter:

- Men det er jo slet ikke blevet dokumenteret på nogen måde, så alle påstande er jo uberettiget.

Han erkender, at politikere skal være mere hårdhudede end de fleste, men fastholder stadig, at der er blevet begået strafbare handlinger mod ham i denne sag.

- Jeg tror, at det er vigtigt, at vi får sat nogle grænser op, særligt for medarbejdere. Det er vigtigt for vores medarbejdere, at de kan arbejde i fred og ro uden at blive hængt ud på de sociale medier, siger Mogens Gade.

quote - Det var enten et forlig, eller så ville der blive fældet dom over mig.

Johnny Solberg, administrator, facebookside

- Med en pistol for panden

Det giver Johnny Solberg dog ikke meget for.

-  Jeg tænker, at vi har en ømtålelig borgmester, siger han mandag til TV2 Nord.

Jammerbugt Kommune gik på forhånd efter en godtgørelse på 10.000 kroner til Mogens Gade. Den knap seks timer lange retssag endte dog altså ud med et forlig.

Men Johnny Solberg følte sig mere eller mindre tvunget til at indgå forliget:

- Det var næsten en pistol for panden, vil jeg sige, fordi dommeren gjorde det meget meget klart, at det var enten et forlig, eller så ville der blive fældet dom over mig. 

Anderledes tilfreds er Mogens Gade. 

- Vi forsøgte at give borgerne mulighed for at trække deres udtalelser tilbage, men det har man ikke ønsket. Men jeg er glad for, at vi nu har indgået en aftale.