SENESTE NYT:

Bibliotek med nyt initiativ: Lån en pose med bøger

Bibliotekerne er corona-lukkede, men læselystne lånere skal stadigvæk have bøger, mener Jammerbugt Bibliotekerne, som efter påske er klar med nyt tiltag.

Da far var dreng – og det er mange år siden – skulle der være stille på biblioteket, ellers fik man en alvorlig reprimande af overbibliotekaren.

I disse coronatider er der i den grad stille på bibliotekerne – nærmest alt for stille, for der er ingen adgang for lånerne.

Men læselysten lever videre, og det har man taget konsekvensen af hos Jammerbugt Bibliotekerne, som fra tirsdag efter påske tilbyder at levere en pose med bøger hjemme på lånerens adresse. Selvfølgelig helt kontaktløst, afsprittet og coronasikkert.

quote Vi leverer en pose med bøger, som bliver pakket efter lånerens ønsker.

Susanne Hjort Hansen, leder, Jammerbugt Bibliotekerne

- Vi leverer en pose med bøger, som bliver pakket efter lånerens ønsker. Man kan ikke bestille en specifik bog men derimod låne bøger i forskellige genrer, som man vælger på vores hjemmeside, forklarer leder af Jammerbugt Bibliotekerne, Susanne Hjort Hansen.

Tegner til en succes

Hun fortæller, at bibliotekarerne fik ideen hos blandt andre bibliotekerne i Struer, Randers og Holstebro, som, siden coronaen lukkede Danmark, har haft bogposer-to-go på menuen.

- Men jeg tror, at vi er det første sted i Nordjylland, som prøver dette her, siger Susanne Hjort Hansen.

Og bogposerne tegner allerede til at blive en succes. For siden Jammerbugt Bibliotekerne tirsdag eftermiddag lavede et opslag om ideen på Facebook, har over 100 allerede bestilt en bogpose.

- Ja, vi får nok at se til, når vi begynder med at pakke poserne tirsdag efter påske, siger Susanne Hjort Hansen.

Hun forklarer, at for at undgå smittespredning og unødig kørsel er bibliotekarerne i små hold tilknyttet filialerne i henholdsvis Aabybro, Brovst, Fjerritslev og Pandrup, og det er også herfra, at bøgerne bliver kørt ud til lånerne, som bor i de respektive områder.

- Det er også kun bøger fra den pågældende filial, man kan låne, siger Susanne Hjort Hansen.

Tager ikke bøger med retur

For at bestille en bogpose skal man være oprettet som bruger på Jammerbugt Bibliotekerne. Der findes en formular på Jammerbugt Bibliotekernes hjemmeside, hvor man kan bestille sin bogpose to go.

Bøgerne i posen skal ikke afleveres, før Jammerbugt Bibliotekerne igen har åbent for offentligheden. Bibliotekerne har på forhånd sat en afleveringsdato, som ligger seks uger frem.

Susanne Hjort Hansen gør opmærksom på, at biblioteket ikke tager bøger med retur, når man modtager bogposen. Alle de bøger, lånere har lånt fra Jammerbugt Bibliotekerne, skal først afleveres, når bibliotekerne igen åbner for offentligheden.

- Hele personalet glæder sig til at komme i gang med bogposerne tirsdag efter på påske. De står nærmest og tripper, lyder det fra Susanne Hjort Hansen.

Valgdebat Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord: De to store partiers borgmesterkandidater er også i valgkampen enige om det meste

20_percent

play Forældre kæmper mod lukning af børnehave i Mariagerfjord Kommune

Simon Gasberg

play Simon er til daglig logistikkoordinator: I morgen møder han Brøndby i pokalen

def_thumb,50_percent

play Regionsrådsformanden: - Nærsygehusene skal eliminere afstandsbekymring

Valgdebat Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord: De to store partiers borgmesterkandidater er også i valgkampen enige om det meste

20_percent

play Forældre kæmper mod lukning af børnehave i Mariagerfjord Kommune

Simon Gasberg

play Simon er til daglig logistikkoordinator: I morgen møder han Brøndby i pokalen

Til forsiden

Til forsiden