Foto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix.

Blokhus har nogle af de dyreste postnumre i Danmark

Har du været forudsigende og købt en bolig i Blokhus tilbage i 1992, så vil den i dag være 700 procent mere værd.

Mens det for mange er en sandhed, at den yderste vestkyst i Nordjylland står over for nogle uløselige udfordringer, er det imidlertid ikke et korrekt billede af virkeligheden. I hvert fald ikke hvis man ser på boligmarkedet i Blokhus.

Byen står nemlig for den største prisstigning blandt samtlige postnumre i Danmark. Det er en stigning på mere end 700 procent over knap 25 år.

Trods en bundplacering i 1992 til 1993, er det i dag det mest eftertragtede postnummer i Jammerbugt kommune, og det er nu placeret i den øverste tredjedel i hele landet. Placeringen er ikke overraskende for Jammerbugt Kommune, der har bemærket den stigende efterspørgsel.

- Vi har lagt os i selen for at skabe nogle attraktive rammer. Der er investeret meget i byen, og den er blevet et meget attraktivt – måske endda hipt - sted at bosætte sig, eksempelvis for folk fra Aalborg, men også fra den øvrige del af Danmark. Der er et stærkt sammenhold og vilje lokalt til at udvikle Blokhus, siger direktør for vækst og udvikling i Jammerbugt Kommune, Jakob Bisgaard i en pressemeddelelse.

Tallene fremgår i en ny rapport fra Realkreditforeningen, som har analyseret 365 ud af i alt 600 postnumre i Danmark og rangeret dem efter den gennemsnitlige kvadratmeterpris på parcel- og rækkehuse.