LIGE NU:

Borgmester: - Fosdal Plantage bliver ikke del af Kystsporet

Der bliver ikke en en gang- og cykelsti gennem Fosdalen i Jammerbugt Kommue. Det garanterer borgmester Mogens Christen Gade efter store protester fra flere af beboere i området.

Som Fritz Andersen skrev i 1864, så finder man en dyb og stille ro i skoven. Et af de steder, hvor stilheden og roen er gennemtrængende er i Fosdal Plantage i Jammerbugt Kommune. Det var blandt andet også på grund af den unikke natur i Fosdal, at Mathias Bilgram flyttede til området for fem år siden.

- Du har bare den der oplevelse af ro, som bare sætter sig i kroppen, når du går herude. Det er et naturområde, hvor du har alt fra hede, til plantage, til skov med løvtræer, til Lienskrænten, som er en af Danmarks største kystskrænter og en af Danmarks første naturfredninger, siger Mathias Bilgram.


Derfor frygter Mathias Bilgram også, at Kystsporet mellem Nr. Vorupør og Blokhus får rute igennem Fosdal Plantage. Det kan øge strømmen af turister i området og ødelægge den ro, som gør området populært.

- Når vi tænker på turismebegrebet, så tænker vi meget sjældent på den stille turist, der kommer for at gå rundt i skoven i timevis uden at blive forstyrret af andre mennesker, biler og mountainbikes. Den turist tror jeg der er behov for at prioritere i fremtiden, siger han.

Ruten bliver flyttet

Planerne for Kystsporet har været undervejs længe, men efter de mange protester i området har Borgmesteren i Jammerbugt Kommune givet en garanti for, at ruten igennem Fosdal Plantage ikke bliver til noget.

- Den kommer ikke til at gå gennem plantagen, men det kommer til at gå forbi Fosdalen. Det synes jeg selv er ganske fornuftigt, og det er også det, jeg har hørt, naboerne er interesseret i, siger Mogens Christen Gade, Borgmester i Jammerbugt Kommune.

Borgmesteren erkender, at Jammerbugt Kommune ikke har været gode nok i deres kommunikation. Han glæder sig derfor til at have en direkte dialog med borgerne i området.

- Nu bliver det en reel borgerinddragelse. Vi skal stadig have vestkystsporet, men det skal være sådan, så borgerne bliver hørt, så vi får turisme på borgernes præmisser, siger han.

Tilbage i Fosdal plantage, ser Mathias Bilgram frem til at kunne nyde den uforstyrrede natur i fred og ro.

- Naturen herude skal have lov til at være som den er. Det skal den, fordi der er nogle folk der bor her på grund af den natur, og fordi den natur skal have lov til at gå i generation til min datter og hendes børn, siger Mathias Bilgram.

quote Nu bliver det en reel borgerinddragelse. Vi skal stadig have vestkystsporet, men det skal være sådan, så borgerne bliver hørt, så vi får turisme på borgernes præmisser.

Mogens Gade, borgmester, Jammerbugt Kommune

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

DJI_0196.MP4.00_00_00_00.Still001

Borgmester kritiserer stadionkrav: Jetsmark Stadion skal have plads til 4000 tilskuere

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

Til forsiden

Til forsiden