LIGE NU:

Borgmester klager til politiet: Døde mink under åben himmel er en hån mod dyr og avlerne

Fødevarestyrelsens håndtering af døde mink er uværdig og har fået borgmesteren i Jammerbugt Kommune til sende en klage til Nordjyllands Politi. Han bakkes op af en frustreret minkavler.

- Nu er det nok, siger en vred borgmester i  Jammerbugt Kommune om aflivede mink smidt på jorden og om rådne mink i overfyldte containere.

Mogens Christen Gade vil ikke stiltiende se på, hvordan Fødevarestyrelsen håndterer døde mink. Borgmesterens harme og utilfredshed betyder, at han har følt sig nødsaget til at gå til Nordjyllands Politi. Jammerbugt Kommune er sat ud af spillet,  da det er staten, der gennem Fødevarestyrelsen håndterer aflivningen af minkene.

- Det er en hån mod de minkavlere, som har passet og plejet deres dyr gennem flere generationer, siger Mogens Christen Gade.

- Det er ikke en ordentlig måde at behandle hverken de døde dyr eller minkavlere på, siger han.

Noget værre svineri
Mogens Christen Gade bakkes op af minkavler Jesper Sørensen fra Brovst. På hans minkfarm ligger hundredvis af aflivede mink lige nu og rådner - flere af dem har ligget der i 10 dage.

- Det er noget værre svineri, som vi oplever lige nu, siger han.

På og omkring hans minkfarm er lugtgenerne fra de mange døde mink lige nu så voldsomme, at det kan lugtes på naboejendommen. Ifølge Jesper Sørensen har der været uklarhed om, hvilken vognmand der skulle køre minkene væk fra hans ejendom, og af samme grund har han ikke fået de containere til de døde mink, som han ellers har bestilt. 

- Så jeg har sagt, at vi afliver ikke flere mink før vi får en container. For det er uacceptabelt, at man skal have dem til at ligge på den måde, siger Jesper Sørensen.

Borgmester Mogens Christian Gade har fået nok af Fødevarestyrelsens håndtering af aflivede mink.-  Den er uværdig, siger han og mener den er en hån overfor avlernes livsværk.​
Borgmester Mogens Christian Gade har fået nok af Fødevarestyrelsens håndtering af aflivede mink.-  Den er uværdig, siger han og mener den er en hån overfor avlernes livsværk.​
Foto: Jammerbugt Kommune

Fødevarestyrelsen oplyser, at man har haft problemer med at skaffe nok containere til de mink, der er blevet aflivet på grund af corona, og siger samtidig, at der er bestilt flere containere.

Fødevarestyrelsen oplyser også, at døde mink ikke udgør en sundhedsrisiko, når de ligger ude under åben himmel.