Seneste nyt:

Borgmester: Politiets responstid kan vi ikke acceptere

Hvis man i Jammerbugt Kommune får brug for politiet, skal man vente i 20 minutter, før politiet når frem. Kun to andre steder i landet tager det længere tid.

Hvis man havner i en situation, hvor man føler, der er behov for politiets hjælp, så er det som regel skønnest, når patruljevognen ankommer ganske hurtigt. 

I Jammerbugt Kommune er det dog ikke tilfældet. 

En opgørelse fra Rigspolitiet, som TV2 Nord er kommet i besiddelse af, viser, at det i første halvår af 2017 i gennemsnit tog 20 minutter og 43 sekunder, fra man ringer til ordensmagten, til de rent faktisk dukker op i Jammerbugt Kommune. Det er den tredje længste responstid i hele Danmark. 

-  Vi påpeger det hver gang, vi er til møde med politidirektøren. Jeg havde et møde med politidirektøren her i mandags, hvor hun igen fik en påpegning af, at det er uacceptabelt, og jeg tror, hun har forstået budskabet, fortæller borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V). 

quote Det er urimeligt, og jeg tænker, det er en del af det at skævvride Danmark, og det kan vi ikke finde os i. 

Mogens Gade (V), Borgmester, Jammerbugt Kommune

Responstiden i Jammerbugt Kommune er faktisk faldet fra 23 minutter og 26 sekunder sammenlignet med 2016. Alligevel er det ikke nok, og det går ud over borgernes tryghed, mener borgmesteren. 

- Det betyder rigtig meget for borgernes tryghed, og tryghed er jo rigtig afgørende for mennesker. Og det er det også i forhold til synligt politi, og der må vi også sige, at synligt politi er heller ikke noget, vi møder ret tit, fortæller Mogens Gade. 

Den gennemsnitlige responstid for det første halve år i 2017 er på landsplan 9 minutter og 45 sekunder. I Nordjylland er det tal 10 minutter og 23 sekunder. 

- Det er urimeligt, og jeg tænker, det er en del af det at skævvride Danmark, og det kan vi ikke finde os i. Nu er det heldigivs sådan, at Jammerbugt er en forholdsvis fredelig kommune, hvor mange ting foregår på en fornuftrig vis, men det skal jo ikke betyde, at politiet bruger over 20 minutter på at nå frem, når der så er brug for dem, fortæller Mogens Gade. 

 


Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

280522 Oke køres ud fra værftet

Den historiske kutter Oke er klar til en ny sæson

Polkiti karneval

Fem anmeldelser om voldtægt til karneval i Aalborg

Media Drop 280522 2079 ampe

play Aalborg Karneval slår rekord i antal af deltagere

040321 Thy rock fra MidtVest Still

En måned før festival mangler halvdelen af de frivillige: - Det ser rigtig slemt ud

Til forsiden

Til forsiden