Bridge er kommet på skoleskemaet

De lange skoledage, der er fulgt i kølvandet på den meget omtalte og omdiskuterede folkeskolereform, har været et hårdt slag for det lokale foreningsliv i Nordjylland og resten af landet. Børnene er efter en lang dag i skolen for trætte til at dyrke sport i samme omfang som førhen. For nogle foreninger har reformen dog vist sig at være en gevinst.

Det gælder blandt andet bridgeklubberne, for de er, på blandt andet Skovsgaard-Tranum Skole ved Brovst, kommet på skoleskemaet.

Børnene skal lære at bekende kulør og kende forskel på nord, syd, øst og vest og de skal forstå det taktiske element i spillet.

- Der er meget strategi i spillet, så man skal tænke sig om, inden man gør noget, lyder det fra Marie Pauli, der er en af eleverne der onsdag lærer spillet at kende. Hun bakkes op af Sylvester Andreasen.

- Hvis man bare gør et eller andet uden at tænke over det, risikerer man at tabe.

En undersøgelse lavet på Syddansk Universitet viser at det hæver koncentrationsevnen med 20 procent at spille bridge.

- De bliver bedre til at fordybe sig og bedre til at koncentrere sig, siger Birte Kjeldsen, der er ansvarlig for skolebridge i Nordjylland.

- Og vi kan se at dem, der er landsholdsspillere i dag, det er dem, der er startet i den alder her. Så bliver de også indlemmet i klubberne og de unge finder ud af, at de gamle der spiller bridge ikke er så tossede endda, og de er måske skarpere end man havde regnet med, fortsætter hun.

På Suldrup Skole betød et lignende arrangement at 30 elever efterfølgende valgte bridge som valgfag. Et sådan hold bliver nu også oprettet på Skovsgaard-Tranum Skole og i hvert fald en elev er klar på at melde sig til.

- Ja, det skal jeg helt klart være med til, siger Sylvester Andreasen.


Seneste nyt

fra Nordjylland