01:50

Birgit Ovesen er en af de plejehjemsbeboere, der har fået glæde af folketingets sommerpakke. Video: Bruno Sagsted

Corona hjælpepakke sender pensionister på hestevognstur

Blandt de mange hjælpepakker, som folketinget vedtog under Coronakrisen, var der også en såkaldt sommerpakke til plejehjemmene, som skulle sørge for at beboerne kunne komme ud på tur. Den pakke tog Lindholm Plejehjem i dag hul på ved at sende 12 beboer på hestevognstur ved Slettestrand.

Birgit Ovesen er på vej op til en af hestevognene som skal bringe hende rundt i naturområdet ved Slettestrand.

-Vi skal ud i skoven en tur, og så skal vi tilbage hertil og have en frokost. Det er noget vi har fået gennem staten, siger pensionist Birgit Ovesen.

Folketingets hjælpepakke er tænkt som et plaster på såret for de afsavn som plejehjemsbeboerne har haft. I lang tid måtte de f.eks. ikke måtte få besøg af deres pårørende.

-Vi har skullet aktivere lidt mere. Der har været brug for mere snakken og omsorg, fordi den har de jo heller ikke kunnet få fra deres pårørende, siger aktivitetsmedarbejder Anette Løngren Nielsen fra Lindholm Plejehjem.

Det er beboerne selv, der har bestemt at turen skulle gå til Slettestrand. Hestevognsturen vandt over omkring 20 andre forslag fra beboerne.

-Der er nogen der kun vil op i Aldi og handle. Det synes jeg godt nok ikke om. Der kan man jo komme op en anden dag, siger pensionist Birgit Ovesen.

Aldi står heller ikke næst på listen nu hestevognsturen er brugt.

-Vi snakker om en tur op til Palmestranden i Frederikshavn allerede i næste uge, hvor de har lovet op til 30 grader, siger aktivitetsmedarbejder Anette Løngren Nielsen fra Lindholm Plejehjem.

Den samlede hjælpepakke til plejehjem og botilbud i landets kommuner er på 40 millioner kroner.