LIGE NU:

Coronaforberedelse: Jammerbugt Kommunes elever må vente på skolestart

Selvom de nordjyske 9. og 10. klasses-elever måtte komme tilbage på skolebænken i starten af ugen, må Jammerbugt Kommunes elever vente til i morgen. Det skyldes, at kommunen har valgt at uddanne nye podere som forberedelse.

Der var gang i Brovst Hallen i dag, da 30 nye podere skulle uddannes. For at være bedst muligt klædt på til at kunne teste skoleleverne, har Jammerbugt Kommune måttet opbygge en større testenhed. Og det har betydet udskydelse af skolestarten for 9. og 10. klasses-eleverne.  

- Det er både medarbejdere, som kommer til at pode ude på skolerne, men det er også medarbejdere, som skal håndtere hele den administrative del omkring samtykke og GDPR, og hvad der ellers er, fortæller Diana Pedersen, Direktør i Børne- og familieforvaltningen, Jammerbugt Kommune.

Fremover skal eleverne testes to gange ugentligt, og derfor har kommunen været nødt til at hyre folk til at varetage testningen af medarbejderne ude på skolerne. Hvor det indtil nu har været sundhedsplejersker, der har stået for at teste, har kommunen måtte lede efter andre podere, fortæller Diana Pedersen.

- Derudover har vi uddannet nogle af vores egne kommunale medarbejdere. Vi har været ude at hente ledige ind med en sundhedsfaglig baggrund og folk, der ikke har en sundhedsfaglig baggrund, som primært kommer til at bistå i den administrative del. Så det er et bredt felt af medarbejdere, siger hun.

En af dem, der har været igennem podningsuddannelsen i dag, er Trine Christensen fra Aabybro. Med en fortid som både sygeplejerske og skolelærer er hun nu klar til at pode de nordjyske skoleelevers næser.

- Det er jo vejen frem til, at vi kan få en normal hverdag igen. Så det er jo lidt et kald - det er virkelig fantastisk at få lov at være med til, siger hun. 

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

060421 FO Hans Andersen og ødelagt klit

play Klitsag afgjort: Kendt erhvervsmand idømt betinget fængsel for hærværk på klitter

Jægerhytten, Nibe Festival

Store festivaler kan ikke gennemføres som planlagt, siger ekspertgruppe

Hans Andersen

Hans Andersen fastholder sin uskyld i sag om hærværk

60_percent

play Direktør om indbrud i firmabiler: - Jeg er skidetræt af det

Til forsiden

Til forsiden